Hoekman blijft toch bij NEC

De transfer van Danny Hoekman naar West Ham United is op het laatste moment afgeketst op de duur van het contract. Hoekman speelt nu het komende seizoen gewoon weer voor NEC, de club waar hij enkele weken geleden voor één seizoen getekend had.


De Engelsen wensten Hoekman voor twee jaar vast te leggen. Hoekman en zijn vader wilde niet verder gaan dan een éénjarig contract. West Ham United had met NEC een akkoord bereikt en was bereid om 720.000 gulden voor de vleugelaanvaller te betalen, een bedrag dat volgens manager John Lyle gebasseerd was op een tweejarige verbintenis.Sandor Popovics, de trainer van NEC, was duidelijk ingenomen met het nieuws. Popovics: “Eerst was ik teleurgesteld over zijn vertrek, nu voel ik blijdschap in mijn hart. Ik verheug me er op om het komend seizoen met Danny te werken. Ik hoop alleen dat het Nijmeegse publiek hem zal steunen en dat hij niet weggehoond wordt.”


Brookhuis
NEC is inmiddels ook rond met doelman Brookhuis en middenvelder Ton Wildenbeest, beiden van De Graafschap. Brookhuis tekende een contract voor twee jaar, Wildenbeest voor een jaar. Voordat beide clubs tot een vergelijk komen zal er echter nog het nodige moeten gebeuren. Tijdens een extra bestuursvergadering gisteravond wees De Graafschap het aanbod van NEC af om beide spelers voor een bedrag van meer dan 200.000 gulden aan de Nijmeegse club te verkopen.


Uitleenbasis
Wildenbeest, die eerder overschrijving naar de hoofdklasser Rheden aanvroeg, speelt voorlopig op uitleenbasis bij NEC. Het zal van verdere onderhandelingen afhangen of Brookhuis nog naar NEC vertrekt.
“Brookhuis wil graag in de eredivisie keepen, en wij willen er sportief niet op achteruit gaan,” licht Graafschaps bestuurslid Coen Poulus summier het tegenvoorstel toe.


Ingewikkeld
Poulus: “Het is een ingewikkelde zaak geworden. Het komt er op neer dat we eerst een waardige vervanger moeten vinden. Dat zou ook een speler (aanvaller) kunnen zijn. Wij weten dat NEC grote haast heeft. Van ons hoeft niemand er slechter van te worden. Belangrijk voor ons is dat de selectie niet verzwakt de competitie ingaat. Dat kunnen we tegenover de spelersgroep en de supporters niet maken.”
“Het zal in onze spelersgroep pas rustig zijn als NEC een keeper heeft gecontracteerd. Het is om doodziek van te worden,” aldus Graafschaptrainer Henk van Brussel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.