Rentree Toon Willemse hangt af van salaris

Toon Willemse, de voormalige verdediger van NEC, die aan het eind van het vorig seizoen overstapte naar de amateurvereniging Blauw Wit, wil alleen terugkeren naar de eredivisieclub als daar voor hem een goed salaris tegenover staat.


Sandor Popovics had al eerder aangekondigd nog eens met Willemse te willen praten over een rentree, maar dat gesprek heeft tot op heden niet plaatsgevonden.


Willemse: “Ik wil niet overkomen als een geldwolf, maar de afgelopen maanden ben ik me gaan realiseren dat NEC aan mij altijd een heel goedkope speler heeft gehad. Er waren zelfs jongere spelers, die meer verdiende dan ik. Daar kreeg ik genoeg van. Aan het eind van het vorig seizoen heb ik gesteld dat ik een goed salaris wilde hebben en anders liever naar Blauw Wit ging. Je moet niet vergeten dat ik er ontzettend veel aan moet doen, wil ik het allemaal bij kunnen benen. Ik ken mijn beperkingen. Ik moet het hebben van m’n instelling. Zelfs op de trainingen liep ik altijd op m’n tenen.”


“Volgens het bestuur zat de salarisverhoging die ik voorstelde er niet in, waarna we als even goede vrienden uit elkaar zijn gegaan. Achteraf zeg ik dat NEC mij wel erg gemakkelijk heeft laten vertrekken. Ik geloof dat ik ook buiten het veld een rol speelde in zo’n jonge spelersgroep als NEC heeft. Voor de eerste divisie was dat geen probleem geweest, maar nu NEC gepromoveerd is, ligt dat anders. Toen ik nog met NEC in de eredivisie speelde hadden we toch namen in de ploeg als een Harry Schellekens, Eus Marijnissen, Pleun Strik, Guus Hiddink en een Dries Visser, Daar is nu alleen nog Sije van over. Daarmee zeg ik niet dat die jonge jongens achterin bij NEC slecht zijn, maar voor de eredivisie heb je toch ook routine nodig.”


“Maar nogmaals ik zit nu bij Blauw Wit en ik heb de mensen hier bepaalde toezeggingen gedaan. Ik ben iemand die daar niet makkelijk van afstapt. Maar als ik nog een jaar goed kan verdienen bij NEC, wil ik best terugkomen. Tot nu toe heb ik een keer een vluchtig gesprek met Popovics gehad. Verder heb ik niks gehoord.”


Voor trainer Jan Hubers van Blauw Wit heeft Toon groot gelijk als hij nog een jaar onder die voorwaarde bij NEC gaat voetballen. Hubers: “Niemand bij Blauw Wit zal Toon scheef aankijken als hij nog een jaar goed kan verdienen bij NEC. Ik zou het wel jammer vinden, maar Toon is gek als hij het dan niet doet. En laten we eerlijk zijn. Als een het verdient is het Toon wel.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.