Het ging lekker

“Dit was niet mijn sterkste wedstrijd van het seizoen. Tegen Sparta vond ik het duidelijk nog beter gaan. Maar goed, scoor je tweemaal dan moet je toch tevreden zijn. Voor ik het zelf goed besefte, lagen die ballen er al in.”

Meest opmerkelijke man tijdens het duel tussen SC Heracles en NEC was Danny Hoekman. De vleugelspits van NEC, vorige week nog te bed met griep, liet voor het eerst sinds lange tijd weer eens zijn befaamde dribbels zien en was de meest gevaarlijke aanvaller van de Nijmegenaren. Hoekman scoorde niet alleen tweemaal, maar kwam ook tot een groot aantal goede acties. Zijn passeerbewegingen oogstten veel waardering bij het Almelose publiek en de directe tegenstander van Hoekman, Rob Poell, moest in de rust van Heracles-tralner Gerard Somer zelfs in de kleedkamer blijven.

“Het ging wel lekker,” aldus Hoekman op bekende laconieke wijze. “In het begin van de wedstrijd had ik een paar leuke acties en die heb ik gewoon nodig om goed in de wedstrijd te komen. Die goals kwamen een beetje vreemd tot stand. Vrij plotseling vielen die ballen voor mijn voeten. Simpel gescoord? Jazeker, maar het is moeilijk om simpel te voetballen”.
“In de tweede helft kwam ik duidelijk kracht te kort. Zo’n griepaanval betekent toch een enorme aanslag op je conditie. Het gebrek aan kracht brak me gewoon op. Achteraf moet ik zeggen dat we een kostbaar verliespunt hebben geleden. Je geeft zo maar een 0-2 voorsprong weg. Heracles vind ik de meest zwakke ploeg uit de eredivisie. Het is volledig terecht dat zij onderaan staan”.

Training
Gisterochtend alweer stonden elf NEC-ers op het trainingsveld bij De Goffert. Trainer Sandor Popovics wenste echter niet van een ‘straftraining’ te spreken. “Ach nee, dat is een groot woord,” aldus Popovics. “Veel jongens die af en toe in het tweede team spelen of bij het eerste op de bank zitten, komen bij deze slechte weersomstandigheden vaak te weinig aan de bak. Vandaar deze training”.
“Ik vind het klasse van jongens als Anton Janssen, Danny Hoekman, Michel Mommertz, Carlos Aalbers en Eric van Rossum dat zij ook op zo’n training komen. Dat getuigt van een professionele instelling. Kijk, ik ben nog steeds boos over die wedstrijd tegen Heracles, maar straftrainlng, nee, zo zou ik de training van zondag niet willen noemen”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.