Hasselbach velt Vitesse 2

Met drie glaszuivere doelpunten velde zaterdagmiddag in het Goffertstadion Rob Hasselbach een pover spelend Vitesse 2. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de ploeg van tweede trainer Clemens Hermans.

Nadat reeds na vier minuten Conrad Meurs de openingstreffer had laten aantekenen, kopte Hasselbach acht minuten later, uit een puntgave voorzet van Jan Kilkens, nummer twee langs doelman Frank Lampenscherf. Een spetter van Ronny de Groot nam Lampenscherf resoluut op de vuist, waarna NEC zich door de Arnhemmers het initiatief min of meer uit handen liet nemen en Frank Talapessy op slag van rust een Nijmeegse verdedigingsfout kan afstraffen.

Tien minuten na de hervatting drukte Rob Hasselbach de Arnhemmers andermaal met de neus op de feiten. Met een handige omhaal misleidde hij enkele verdedigers, om vervolgens in één vloeiende beweging met een glaszuivere lob Lampenscherf voor de derde maal voor een voldongen feit te stellen.

In de allerlaatste minuut bracht Rob Hasselbach nog enig leven in de brouwerij door attent reagerend op een dieptepass, de totale Arnhemse verdediging, met inbegrip van Lampenscherf, te passeren. Het betekende, naast de 4-1 eindstand, tevens de eenentwintigste seizoentreffer van NEC’s meest productieve aanvaller.