“Twee keer winnen en we zijn er”

Glimlachend stapte Pim van de Meent met twee flessen bier het kantoortje van Vitesse-trainer Clemens Westerhof binnen. Begrijpend zette hij een flesje voor de Arnhemmer neer en blikte vervolgens zelfverzekerd vooruit op de komende wedstrijden.

Van de Meent: "We hebben nu alles in eigen hand, Twee keer winnen en we zitten in de nacompetitie. Dat moet lukken. Inderdaad waren we in de beginfase nog wat onzeker, maar je zag het na dat openingsdoelpunt. Toen kwam het er gelijk uit. We hebben hebben op dit moment een paar mensen in de ploeg die een beslissende actie in huis hebben en daar maakt de rest goed gebruik van."

En over de vervanger van Paymans, Eric van Rossum: "Ik heb op dit moment vijftien spelers in de selectie die ik zonder problemen in kan zetten. Daar hoort ook van Rossum bij. De laatste vier weken is hij pas daadwerkelijk goed met het voetbal bezig. En dan bedoel ik niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook doordeweeks op de trainingen. Wat dat betreft heeft hij zich goed ontwikkelt."

"Natuurlijk hadden we er nog wel meer kunnen maken, maar van de andere kant wilde de jongens ook geen doelpunt tegen krijgen. Kansen hebben we nog wel gehad, maar die bal wilde er niet meer in. Doorslaggevend hoeft dat niet te zijn. Als de ploeg tegen de druk van het moeten winnen opgewassen is zie ik geen problemen meer."

Westerhof drukte het verschil tussen NEC en Vitesse vervolgens treffend uit. Westerhof: "NEC heeft op dit moment in iedere linie een goede speler. De ploeg straalt bezieling uit. Kijk, Vitesse verlangt gewoon naar het einde van de competitie, terwijl NEC die periodetitel wil hebben. Da’s gewoon het hele verschil."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.