Grote belangstelling bij opening nieuw clubhuis NEC

“Vandaag viert NEC feest en ze wil er voor uit komen ook”, zei voorzitter Ad de Laat zaterdagmiddag in het gloednieuwe clubhuis aan de Rentmeesterlaan, dat op het punt stond officieel geopend te worden door de 77-jarige Antoon Roosmalen, die al sinds zijn 14e lid van NEC is. Hij deed dat middels het onthullen van een kleurenfoto, aangebracht aan een van de binnenmuren.


Daarvoor had voorzitter De Laat het hele reilen en zeilen voor, tijdens en na de bouw de revue laten passeren, daarbij niet vergetend diegenen te danken die zich daarvoor ten volle ingezet hadden. Met name noemde hij Koos Hubers, de grote animator van het geheel. “„We vieren echter niet al te uitbundig feest”, zo liet Ad de Laat nog weten, “want daarvoor zijn we de laatste tijd té hard getroffen.”


Namens de Stichting Betaald Voetbal NEC (de moederstichting) zoals hij hem noemde, kwam voorzitter Henk Bergamin, met zijn mede-bestuursleden zijn opwachting maken. Hij hoopte dat de band die er bestond inniger zou worden dan hij de laatste jaren is geweest en bood als geschenk een afbeelding van het Goffertstadion aan. “Als herinnering voor de zeer goede jaren dat NEC daar gespeeld heeft en om het betaald voetbal in stand te kunnen houden doordat er een grote doorstroming plaats zou vinden van de amateurs naar het betaald voetbal.”


De voorzitter van de KNVB afd, Nijmegen, Ad Lansink, sprak over de korte afstand tussen vreugde en verdriet, “omdat NEC daar alles van weet.” Hij doelde daarbij op de brand van november vorig jaar en op de verduistering van het geld een maand later. “Maar”, zei hij “de opening van het clubhuis markeert natuurlijk een omslagpunt en doet de ellende vergeten. Namens de KNVB in Zeist bood hij een gloednieuwe vlag en wimpel aan (beide door de brand verloren gegaan) met de jaartallen 1900-1985. “Geen vereniging heeft een dergelijke wimper en namens de afdeling de overbekende klok, waarop je nooit kunt zien hoe laat het is.” Dat velen met NEC hadden meegeleefd bleek uit de grote belangstelling tijdens de receptie. De Postharmonie bracht zijn felicitatie met een serenade.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.