Frans Janssen: 250 duels

Voordat de wedstrijdbal gisteravond in het Goffertstadion een hele omwenteling gemaakt had, was Frans Janssen al het middelpunt van de belangstelling. De 30-jarige middenvelder speelde tegen Sparta zijn 250e wedstrijd en werd voor die prestatie door voorzitter Henk Bergamin voor het oog van vijfduizend toeschouwers in de bloemetjes gezet.


Uitgerekend in zijn jubileum wedstrijd werd diezelfde Janssen een kwartier voor het einde door Popovics naar de kant gehaald ten faveure van Rob Hasselbach, maar Janssen erkende na afloop dat die wissel niet meer dan terecht was.


Janssen: “Ik had mijn dag vandaag niet. Ja, voor het eerst speelde ik weer eens voorin, maar puur op rechts en dat is toch mijn plaats niet. Het liefst speel ik hangend, maar goed als het niet lukt, moet je dat compenseren door hard te werken. Eijer kan gevaarlijk opkomen en dat moest ik in de gaten houden. Zo gevaarlijk was hij gelukkig niet, maar dat zal hij ook wel van mij gezegd hebben.Andere baan
Nee, de laatste tijd gaat het niet lekker met me. Ik vrees toch dat ik een andere baan zal moeten zoeken. Vanmorgen ben ik bijvoorbeeld om 07.30 uur begonnen op het dak (Frans Janssen is dakdekker van beroep, DvdB) en om 14.00 uur kwam ik er weer af. Dat wordt te veel. In de eerste divisie ging dat nog wel, maar in de eredivisie zal ik toch een rustigere baan moeten hebben. Ik vind het jammer voor Hermsen in Beuningen, bij wie ik werk. Die man heeft me altijd goed behandeld, maar in overleg met Popovics ben ik tot de conclusie gekomen dat het toch te veel wordt.”


En over de wedstrijd: “De mensen hebben vanavond toch kunnen zien dat we een ploeg voor de eredivisie hebben. Als we zo doorgaan, pakken we zaterdag ook Go Ahead. Daar ben ik van overtuigd.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.