Blessure velt Hoekman

Rob Hasselbach heeft toch z’n contract

NEC zal het vanavond in de uitwedstrijd telen Go Ahead Eagles zeer waarschijnlijk moeten stellen zonder Danny Hoekman. De linkerspits ging afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen Sparta door zijn linker enkel en is volgens Popovics niet in staat om te spelen.


Popovics: “Dat zijn van die dingen waar een trainer mee moet leren leven. Het is natuurlijk een gevoelig verlies, maar we lossen het wel op. Tenslotte had dat ook gemoeten als Hoekman naar West Ham United was vertrokken. Nee, ik zeg niet wie er in zijn plaats speelt. Dat ziet iedereen wel als we zaterdag in Deventer op het veld staan.”


Go Ahead Eagles veegde woensdag Roda JC in een temporijk duel met 3-1 van de mat, maar Popovïcs gaat er toch van uit dat zijn ploeg daar één punt pakt. Popovics: “Voor iedere tegenstander is Go Ahead een lastige ploeg op eigen veld. Ze spelen vanuit een strakke discipline en hebben in Eijkelkamp en Ten Kate twee snelle jongens voorin. Op het middenveld zorgen Woudsma en Smit voor de aanvoer, maar toch zie ik mogelijkheden voor ons. Uit de komende twee wedstrijden moeten we twee a drie punten pakken. Dat is belangrijk voor de mentale instelling als we volgende week zondag naar Feijenoord moeten. Dat is voor NEC een wedstrijd waarin er alleen iets te winnen valt. Niets te verliezen.”


Mocht Rob Hasselbach in Deventer in actie komen, dan gebeurt dat nu eindelijk als een volwaardig contractspeler. Gisteren tekende de aanvaller een contract (met terugwerkende kracht tot 1 augustus) dat hem voor de rest van het seizoen aan NEC bindt. Tot voor kort was Hasselbach nog de enige amateurspeler binnen de selectie van Popovics. Bestuurslid Henk van de Water motiveerde de aanbieding als volgt:


”Rob heeft de laatste tijd aangetoond dat hij serieus met zijn vak bezig is. Dat moet gewaardeerd worden in de vorm van een contract. Wij hebben er vertrouwen in dat hij de goede lijn voortzet. De contractaanbieding hebben wij hem overigens mede op aandringen van de heer Popovics gedaan.”Inmiddels is men ook begonnen met het leggen van de fundamenten waarop het nieuwe spelershome van NEC gebouwd gaat worden. Om enigszins uit de kosten te komen is de groep ‘Vrienden van NEC’ in het leven geroepen, ieder lid van deze groep betaalt ƒ 750 en heeft dan een zitplaats op de overdekte hoofdtribune en vrije toegang tot het spelershome. Tot nu hebben zich reeds achttien mensen bereid getoond om het bedrag op tafel te leggen. Er wordt gestreefd naar een aantal van vijftig ‘vrienden’.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.