‘Er is gespot met alle voetbalwetten’

Sandor Popovics keek na afloop eens afgunstig naar zijn collega Nico van Zoghel van Go Ahead Eagles. Woensdag speelt zijn ploeg in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord.


Daar kan Go Ahead in principe niet afgaan, aangezien het al vier punten in de bagage heeft. Een totaal dat Popovics alleen nog maar kan bereiken door woensdag te winnen van Excelsior. Zondag wacht dan ook voor NEC de confrontatie met Feyenoord in de Kuip.


Popovics: “Als we woensdag van Excelsior winnen hebben we gemiddeld een punt per wedstrijd. Daar teken ik voor, maar dan zullen we toch anders moeten voetballen dan vanavond in de eerste helft. Toen hebben we gespot met alle voetbalwetten. Zoals Michel Mommertz als libero speelde, dat kan gewoon niet. Daarom heb ik hem ook gewisseld. Wat dat betreft kijk ik niet naar namen. Hetzelfde geldt voor Frans Janssen. Er moet gepresteerd worden. Wie niet mee kan komen valt af.”


“In de rust was ik des duivels. Oké, in mijn ogen heeft Go Ahead verdiend gewonnen, maar in de eerste helft hebben we ze dan ook een aardig eind op weg geholpen. Ik zei nog tegen de ploeg in de rust: ‘Als jullie zo doorgaan, heeft het hele elftal zondagmorgen om 10.00 uur een extra training.’ Gelukkig geldt dat nu nog maar voor een paar spelers. Niet dat we na rust goed gevoetbald hebben. Verre van dat, maar het bleef in ieder geval bij die drie goals. Wat dat betreft heb ik medelijden met Brookhuis. Er moest en zou hier een goede keeper komen. Die hebben we nu, maar op de manier zoals bij ons achter gespeeld wordt, is er voor geen enkele keeper eer te behalen.”


“Maar ik zeg nogmaals: we blijven met dit elftal in de eredivisie. Al moet ik een tent neerzetten op De Goffert, om zo de reistijd naar Doetinchem uit te sparen en met de jongens te kunnen werken. Al train ik zestig uur per week met ze. Dat maakt me niets uit. Ik zal ze leren om ook in uitwedstrijden volwassen een tegenstander tegemoet te treden. De continuïteit in de prestatie is op dit moment ver te zoeken. Onbegrijpelijk, het elftal barst van het talent, maar als een jongen als Anton Janssen een paar keer hard wordt aangepakt, zie je hem niet meer. Dat zal ie toch moeten leren. Met zijn solo’s daagt hij de tegenstander tenslotte uit. Hij zal moeten leren incasseren, anders blijft ook hij eeuwig een talent.”


“Ook over Rob Hasselbach ben ik niet te spreken. In dat laatste kwartier verwacht ik de ballen hoog voor dat doel. Dan heb ik niks aan individuele acties van een Hasselbach, die tot niets leiden, maar alleen gepleegd worden omdat er toevallig een paar symphatisanten van hem op de tribune zitten. Dat flikt ‘ie me dus nooit meer. Trouwens, zoals het elftal gespeeld heeft, dat zal me niet meer gebeuren. Goed, er moet nog een hoop gepraat en geschaafd worden, maar we blijven in de eredivisie. Dat weet ik zeker.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.