Drankverbod legt Goffertstadion droog

Het Goffertstadion was gisteravond drooggelegd. Tijdens de ontmoeting tussen NEC en de FC Den Haag was aan de vier buffetten in het stadion geen druppel bier te krijgen. Volgens de politie heeft de drooglegging geen positief effect op het gedrag van de supporters gehad. Er werden 13 arrestaties verricht.


Vergunning
De reden voor de drooglegging was niet zozeer de recent weer opgelaaide discussie over een alcoholverbod in stadions, maar meer het feit dat het bedrijf dat de buffetten exploiteert volgens een woordvoerder van de gemeente niet over de noodzakelijke vergunningen zou beschikken. De beslissing om geen alcoholhoudende drank in de Goffertkuip te verkopen is door burgemeester F. Hermsen genomen. De maatregel ontmoette gisteravond overigens nauwelijks problemen. Achter de bars stonden bordjes met de korte mededeling “Geen bierverkoop.”


De stadionbezoekers bleken daar over het algemeen begrip voor op te brengen. Een woordvoerder van de gemeente gaf gisteren toe, dat de ontdekking dat het bedrijf geen vergunning had goed uitkwam. “Maar nogmaals, de actuele gebeurtenissen in voetbalstadions hebben niet direct iets met deze beslissing te maken. We merkten terloops, door een akkefietje, dat er geen vergunning volgens de drank- en horecawet in het bezit van de exploitant was. Hij opereert zelfstandig, met goedkeuring van NEC.”


De exploitant was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Ondanks de drooglegging heeft de politie, die 125 man op de been bracht, zijn handen vol gehad. De reis naar het station verliep probleemloos. Tijdens de wedstrijd echter werd op de gastentribune een vuur ontstoken. De gemoederen raakten pas echt verhit toen Den Haag even voor het einde achter kwam te staan. Haagse supporters bestormden een NEC-vak aan de kant van de Hazenkamp. Er vielen klappen toen de politie ze terugdreef. Na de wedstrijd duurde het 20 minuten voor de supporters de bus in waren gewerkt. Bij het NS station werd een groep jongens vanwege baldadigheid opgepakt. Vier worden vastgehouden wegens openbare geweldpleging. De politie heeft in de trein tijdens de terugreis naar Den Haag nog eens 15 man aangehouden wegens vernielingen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.