Danny Hoekman: ”Mooie droom”

Danny Hoekman, die gistermiddag FC Den Haag drie keer de das omdeed, kon zijn geluk niet op: “Dit is een mooie droom, een betere comeback na een schorsing kun je jezelf natuurlijk niet wensen.”


“Dat eerste doelpunt was nog de moeilijkste van de drie. Ik zag Smeets al die trapbeweging gaan maken, en zodoende kwam ik vrij voor de keeper. De doelman kwam op mij af, en dan moetje nog even het koppie erbij houden om ook inderdaad te doelpunten. Bij die andere twee treffers was het een kwestie van ‘boem’. Als je had gemist, was de bal gewoon overgegaan.”


“En”, vervolgt Hoekman, “ik was blij met dat derde doelpunt. Iedere keer die lange ballen van Jol op Smeets, dat bleef gevaarlijk voor NEC. Dat de NEC-spelers nu moesten vechten voor hun april-salaris, dat speelde niet mee. Het ging om de twee punten. Het bestuur had ons wel toegezegd dat er geld overgemaakt zou worden bij een toeschouwersaantal van 5.000 maar daar dachten we echt niet aan. Er waren trouwens 5.800 man komen kijken, dus was er geen vuiltje aan de lucht,.”


Instelling
“Het gaat erom dat NEC nog altijd een goede kans maakt op de vierde periodetitel. Met de instelling van het duel tegen FC Den Haag en ook wat geluk moet het lukken die titel te pakken”, aldus Danny Hoekman.


Trainer Pim van de Meent stelde, na het aanhoren van de positieve resultaten van de titelconcurrenten Willem II en RBC: “NEC moet het gewoon zelf doen en niet naar anderen kijken. Iedereen heeft kunnen zien dat wij het tegen topploegen altijd goed doen. Dat was ook al in het vorige seizoen het geval. Denk maar aan die wedstrijden tegen NAC en FC Twente in de derde periode, toen waren wij ook heer en meester. Met op papier mindere ploegen heeft NEC altijd meer moeite.” Op de linkervleugel liep door Hoekman en Vievermans alles op rolletjes en werd de inbreng van de nu zieke Anton Janssen niet gemist.


Motortje
“Toch blijft Anton het motortje van NEC” aldus Van de Meent. “Van Zinnen ging er trouwens weer goed tegenaan. Klasse. Een dag eerder was hij nog bij zijn oor gehecht, na een botsing in de wedstrijd tussen FC Den Haag 2 en NEC 2. Maar nu stond hij er weer helemaal.”


Den Haag-trainer Rob Baan zat met de brokken. Baan: “De scheidsrechter heeft in mijn ogen toch wat fouten gemaakt. Maar lang stilstaan bij dit verlies doe ik niet. Wij hebben promotie naar de eredivisie nog altijd in eigen hand.”
John Vievermans werd kort na de wedstrijd even niet goed. De middenvelder had last van ademhalingsmoeilijkheden, veroorzaakt door de spanning en de hoge temperatuur.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.