Anti-reclame NEC-spelers

“Deze wedstrijd was een anti-reclame voor NEC, onze spelersgroep en het betaalde voetbal. De spelers hebben een wanprestatie geleverd, maar ik wil mijn schaamtegevoel niet op hen afreageren”.

“Als trainer ben ik de verantwoordelijke man, dus samen met mijn spelers moet ik eigenlijk mijn excuses aanbieden aan de toeschouwers die in De Goffert aanwezig waren. Het was verschrikkelijk”.

NEC-trainer Sandor Popovics maakte na afloop van het met 0-2 verloren duel tegen FC Twente op heldere wijze duidelijk hoe hij zich voelde. Popovics loofde alleen het spel van zijn pupil Ronnie de Groot, maar laakte de houding van de rest van zijn elftal.
“We speelden zonder overtuiging en vechtlust,” constateerde Popovics. En dat, terwijl we tegen degradatie voetballen. Twente gaf aan hoe het met elf man wilde winnen, zo’n houding was bij mijn spelers ver te zoeken. Gelukkig duurt de competitie nog lang en kunnen we een en ander corrigeren. Dat is op dit moment mijn enige hoop”.

Korbach
Fritz Korbach, bekend om zijn gespierde taal, was ditmaal kort en opvallend rustig in zijn nabeschouwing, al was hier en daar wel een cynische opmerking te bespeuren. “Tja, wat moet ik er van zeggen,” sprak Korbach licht zuchtend. “Nu kan ik eens eindelijk wat vriendelijker zijn. Wat is dat lang geleden zeg. We speelden de afgelopen weken niet alleen slecht, maar ook de hele voetbalsfeer in Enschede was verpest door allerlei oorzaken”.

“Na het debacle tegen Ajax zie je dat een snelle goal bij NEC ineens wonderen doet. Er wórdt plotseling aardig gespeeld met de prettige bijkomstigheid dat je ook nog eens twee punten pakt. Een breekpunt noemen ze zoiets, geloof ik. Ja, ik ben redelijk tevreden, maar het kan nog beter”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.