Wim Meijers: “Het blijft een speciale wedstrijd”

‘Natuurlijk blijft het voor mij een speciale wedstrijd. Ik heb heel lang bij NEC gevoetbald, maar uit mijn tijd speelt alleen Sije Visser er nog. Toch zegt het me morgen méér dan dat ik met Vitesse bijvoorbeeld in Heerenveen of Schiedam zou moeten voetballen.”
 
Wim Meijers, de vleugelspeler van Vitesse verwacht dat de Arnhemmers morgenmiddag een moeilijke wedstrijd te wachten staat. En dat ondanks het feit vooral de Nijmegenaren te kampen hebben met blessures en schorsingen, terwijl voor Vitesse wat dat betreft het ergste leed geleden is.
 
Wim Meijers; ‘Dat weet ik wel, maar NEC-Vitesse is altijd al een speciale wedstrijd geweest. Ik geef toe dat vooral spelers als Sije Visser en misschien Dick Mulderij niet zomaar te vervangen zijn, maar ik verwacht juist dat we het qua inzet en agressiviteit erg moeilijk gaan krijgen. Kijk, op dit moment vind ik Vitesse kwalitatief beter dan NEC. Alleen zullen we dat op het veld ook waar moeten maken. Tenslotte wordt het tijd dat we in een uitwedstrijd ook eens twee punten pakken.”
 
Tien
Ondanks de voorzichtige uitingen van Wim Meijers is de kans op de eerste zege buitenshuis juist morgenmiddag in Nijmegen erg groot. De laatste twee competitiewedstrijden scoorde Vitesse in totaal tien doelpunten (twee keer 5-3, tegen Eindhoven en SVV) en lijken de Arnhemmers bij de start van de derde periode eindelijk een beetje uit de problemen te komen.
 
Desondanks houdt Meijers zich nog op de vlakte. ‘We hebben inderdaad een paar leuke wedstrijden gespeeld, maar je zult moeten toegeven, dat het allemaal nog voor verbetering vatbaar is. Goed, we creëren erg gemakkelijk kansen en er vliegen er ook een hoop in, maar aan de andere kant krijgen we veel te veel doelpunten om de oren. En dat ligt in mijn ogen niet aan ons spel, maar eerder aan persoonlijke fouten. Mochten we nu tegen NEC op achterstand komen, dan moeten we er in ieder geval voor waken dat we het niet gaan zoeken in de lange halen. Natuurlijk is dat een mogelijkheid als je een Boere in de spits hebt lopen, maar gezien onze kwaliteiten, moeten we zoiets ook tegen NEC voetballend op kunnen lossen.”Boere
Menig tegenstander van Vitesse heeft zich aan de vooravond van het duel tegen Vitesse al het hoofd gebroken over de aanwezigheid van topscorer Remco Boere bij de Arnhemmers. Tot nu toe trof de van Roda JC geleende spits maar liefst 21 keer het doel, maar ook Boere is afhankelijk van de aanvoer van de vleugels. Die samenwerking tussen Meijers en Boere verloopt vanaf de eerste wedstrijd dat beiden samen in de basis stonden, erg soepel.
 
Meijers: ‘Remco en ik kunnen het in het veld redelijk goed met elkaar vinden, maar daarvoor ben ik ook aangetrokken. Ik ben geen afmaker, maar meer een aangever.”
 
Willemse

Morgenmiddag krijgt Meijers hoogstwaarschijnlijk te maken met Toon Willemse, maar geconfronteerd met deze back knippert Meijers nauwelijks met de oogleden. ‘Luister, ik zit nu al zo lang in die voetballerij, dat namen me weinig meer zeggen. Vroeger had ik de naam dat je mij in de eerste tien minuten een paar schoppen, moest verkopen en dan zag je me de rest van de wedstrijd niet meer. Dat is nu voorbij. Ik kijk wel uit en mocht hij mij uit de wedstrijd spelen, dan heeft Vitesse nog zat middenvelders en opkomende backs die tot de achterlijn kunnen gaan. Maar goed, dat is een probleem voor Pim van de Meent en niet voor mij.”
 
‘Nee, ik ga geen voorspelling doen over de uitslag. Ik kan wel zeggen dat we met 1-2 winnen, maar god wat heb ik daaraan. Laat ik de boel maar niet teveel opjutten. We gaan spelen en dan zien we wel. Ik hoop alleen dat het niet ontaardt in een schoppartij, maar dat we normaal kunnen voetballen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.