Het is momenteel kommer en kwel bij NEC

In financieel opzicht staat de Nijmeegse eerste divisieclub er ronduit slecht voor, terwijl op sportief gebied trainer Pim van de Meent de ene na de andere tegenslag krijgt te incasseren.

De liquiditeitspositie van NEC loopt groot gevaar. De club moet al geruime tijd inkomsten missen, omdat in deze maanden maar weinig thuiswedstrijden worden afgewerkt.

Voorzitter Henk Bergamin: ”Die wedstrijd tegen Vitesse moet morgen dan ook beslist doorgaan. Dan krijgen we tenminste weer geld binnen. We zijn langzamerhand flink aan het interen. Als het duel van morgen afgelast wordt, dan spelen we pas op 8 februari de inhaalwedstrijd tegen Veendam.”


De salarissen van de spelers over de maand januari lopen volgens Bergamin geen gevaar, maar wanneer de situatie niet snel veranderd dan wordt het volgens de Nijmeegse preasens wel een riskante zaak. Temeer omdat NEC 60.000 gulden moet terugbetalen aan het BBI, omdat er vorig jaar goed gedraaid is,dankzij de beker wedstrijd tegen Ajax.


Barcelona
”Ik zou er niet aan moeten denken als we die Europa-cupwedstrijd tegen Barcelona niet gehad zouden hebben,” zegt Bergamin.


De financiële meevaller die dat duel heeft opgeleverd, is vrijwel besteed. Een belastingschuld is daarmee betaald en een deel is aangewend voor de aankoop van Dick Jol. Het is te hopen dat de prestaties op het veld zodanig worden dat de mensen weer naar de Goffert komen. Gebeurt dat niet, dan ziet de toekomst er somber uit,” aldus de Nijmeegse voorzitter.Blessures
Er ligt dus een zware druk op het elftal, dat juist in deze periode waarlijk achtervolgd wordt door blessures en schorsingen. Na de winterstop leek er voor NEC een periode van herstel aan te breken.


In Deventer werd een vriendschappelijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles verdienstelijk met 2-2 afgesloten. Afgelopen zondag had de Nijmeegse ploeg graag de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker willen bereiken, maar het taaie DS’79 bleef moedig op de been. Woensdagavond krijgt NEC alsnog de gelegenheid voor een stunt te zorgen.


Maar of de Nijmegenaren met die opzet zullen slagen, is nog maar de vraag. Want blessures en schorsingen hebben de ploeg danig aangetast. ”En dat is doodzonde,” zegt trainer Pim van de Meent. ”Ik had gehoopt aan de slag te kunnen gaan met een vast elftal. Maar daar komt nu weer weinig van terecht Sije Visser en John Vievermans zijn geschorst en als gevolg van blessures weer ik nu nog niet eens wie er morgen precies spelen tegen Vitesse.”


Behalve de spelers die al geruime tijd uit de roulatie zijn, zoals Albert Helsper, Percey Guerin, Wim van Zinnen, en John van Geenen, zijn meerdere klanten in de lappenmand gekomen.


Tegen DS liep Dick Mulderij een gebroken neus op en moest Toon Willemse vroegtijdig het veld verlaten met een gescheurd kuitspiertje. ”Voeg daarbij dat Dick Jol nog last heeft van een liesblessure en Frans Paymans na zijn verblijf in Oost-Duitsland nog het nodige wedstrijdritme mist en iedereen weet hoe moeilijk het momenteel allemaal is.”


Dick Mulderij hoopt morgen overigens toch van de partij te kunnen zijn. Juist tegen zijn oude club wil hij graag vlammen. ”Maar de beslissing is in handen van de dokter,” zegt de 34-jarige vrije verdediger.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.