Van der Pol: ‘NEC is een ideale club voor mij’


Je zou kunnen zeggen dat Bert van der Pol eindelijk in het NEC-shirt gaat spelen. Eindelijk, omdat de Nijmeegse eerste-divisieclub al jarenlang probeert de spitsspeler te strikken.


Van der Pol: ”NEC heeft al jaren belangstelling voor mij. Op mijn zestiende waren er al contacten. Ook toen ik al bij Wageningen zat, is NEC mij blijven volgen.”

NEC en Wageningen waren drie jaar geleden niet de enige clubs die achter de nu 19-jarige Bert van der Pol aanzaten. Ook FC. Utrecht, Vitesse en Go Ahead Eagels stonden in de rij om de toenmalige speler van Sparta’57 in te lijven. Wageningen trok uiteindelijk aan het langste eind.


”Ik begon destijds net aan mijn studie op de MEAO in Tiel. Ik wilde eerst uitproberen of ik de studie en het voetbal kon combineren. Eigenlijk was NEC wel de eerste keus. Ton Roes, die toen nog manager was van NEC en Doeke Hulhuizen, destijds hulptrainer, kwamen regelmatig over de vloer. Ik wilde echter de mogelijkheid hebben om maar één keer per week te hoeven trainen. NEC kon daar niet aan voldoen. Wageningen kwam toen zelf met het voorstel dat ik bij hen maar één maal per week hoefde te komen. De keus was daarna niet zo moeilijk meer. Wageningen ligt bovendien ook nog erg dicht bij Opheusden.”


”Bij Wageningen heb ik het altijd prima naar mijn zin gehad. Het is daar ook erg snel met mij gegaan. Ik heb een half jaar in het tweede gespeeld, daarna stond ik in het eerste.”


KNVB-beker
”Een van de eerste wedstrijden die ik meespeelde, was trouwens de thuiswedstrijd tegen NEC in de kwartfinale van de KNVB-beker. Wageningen won toen met 3-1 en ik maakte twee doelpunten..”


Het afgelopen seizoen had Bert van der Pol een vaste plaats. Hij miste alleen zes wedstrijden door een blessure, en drie wedstrijden moest hij verstek laten gaan vanwege een schorsing.


Bert van dor Pol is inmiddels ook een vaste keus voor de diverse vertegenwoordigende KNVB-elftallen. Vorig jaar speelde hij met de UEFA’s in Spanje. Het internationale toernooi in Toulon met Jong Oranje moest hij dit voorjaar laten schieten vanwege zijn schoolse activiteiten. Hij speelde echter wel mee op het Eurotoernooi in Groningen.


Het is begrijpelijk dat Wageningen er niet happig op was om Bert van der Pol te laten gaan. De spits scoorde het afgelopen seizoen dertien maal en de club was van plan de voorhoede te versterken zodat Van der Pol beter tot zijn recht zou komen. Bert van der Pol: ”Bij Wageningen kreeg ik afgelopen seizoen te weinig goede ballen. Het seizoen ervoor met Richard Budding erbij, ging het veel beter.”Aardige duit
Van der Pol tekende in maart van dit jaar al een nieuw tweejarig contract bij Wageningen. ”Wageningen wilde mij eerst niet naar NEC laten gaan. De onderhandelingen hebben bij elkaar zo’n drie tot vier weken geduurd. NEC was echter vastbesloten en Wageningen moest uiteindelijk toegegeven. Het moet NEC wel een aardige duit hebben gekost, want behalve de transfersom moest ook mijn contract afgekocht worden.”


Bert van der Pol is blij met de overgang. ”Ik ben ervan overtuigd dat NEC meer mogelijkheden biedt dan Wageningen. NEC heeft een betere accommodatie en organisatie dan Wageningen. Hier in de regio is NEC toch de club die het meeste aanspreekt. De club heeft een veel grotere uitstraling dan Wageningen, Vitesse of De Graafschap.”


”Het belangrijkste is nog wel dat NEC veruit de beste ploeg van die vier heeft. Op het technische vlak is de ploeg de sterkste van de hele eerste divisie. Ik denk dat NEC een goede kans maakt om dit jaar heel hoog te eindigen.”


Ideale club
”Voor mij is NEC een ideale club. De ploeg is ontzettend jong en talentvol. Het moet mogelijk zijn om mij in dit elftal in de kijker te spelen. Een promotie zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.”


”Voor mijzelf ben ik in ieder geval niet bang om af te gaan. Ik zal de nodige doelpunten wel meepikken. Dat moet ook mogelijk zijn, want de NEC-aanval is stukken beter dan die van Wageningen. Bij Wageningen waren er eigenlijk geen echte vleugelspitsen. Daar moet ik het toch van hebben, want mijn sterkste punt is het koppen.”


”Ik ben geen spits die echt meevoetbalt. Ik ben niet zo technisch. Ik geloof ook dat een meevoetballende spits in de eerste divisie niet tot zijn recht zou komen. Er wordt veel te hard gespeeld. Op het moment dat je als spits een bal aanneemt, voel je al een schop tegen je hielen. Je krijgt veel te weinig ruimte.”


Fanatiek
Bert van der Pol kan naar eigen zeggen nogal giftig worden wanneer hij te hard aangepakt wordt. ”Ik ben ‘aardig’ fanatiek. Als we verloren hebben, kan ik daar twee dagen een rothumeur aan over houden.”


”Ik ben de hele dag met voetbal bezig. Vroeger was ik ook al zo, dan liep ik de hele dag te voetballen, hier in het dorp. Dat moest je ook wel, want er is niets anders te doen in een dorp als Opheusden. Voor een beetje vertier moet je naar een grote stad als Nijmegen.”


”Ik wil nu in ieder geval eerst mijn opleiding afmaken, maar daarna zou ik best voor een full-prof contract te porren zijn. De hele dag met voetbal bezig zijn, schrikt mij niet af”, aldus de nieuwbakken NEC-speler, waarna zijn vader nog aanvult: ”Nu praat ‘ie toch al over niets anders dan voetbal, dus zoveel verschil zal er niet zijn.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.