Nico Hanssen wil met Goffertclub eredivisie in

NEC heeft zijn derde Limburger in de hoofdselectie. Na Vievermans uit Venray en Mommertz uit Kerkrade, maakte gisteren de 1 meter en 97 centimeter lange doelman Nico Hanssen, nog woonachtlig in Heerlen en vijf jaar achtereen keeper van Fortuna Sittard, zijn opwachting in de Goffert.

”NEC is voor mij een nieuwe uitdaging”; aldus de jongste aanwinst van NEC, ”Ik had wel een aanbieding van MVV op zak, maar na gesprekken met trainer Pim van de Meent, en afgelopen zondag met de bestuursleden Van Eldik en Van de Water, kwam ik snel tot een akkoord met de Nijmeegse club. Het maakt mij niet veel uit of ik nou in de eredivisie of de eerste divisie speel. Als ik maar tussen die palen sta, en niet op de bank zit. Wat dat betreft zal Wim van Cuyk het dus moeilijk krijgen. Ik ga met hem tenslotte de concurrentie aan.”

Van der pol
Hanssen is de tweede opmerkelijke aankoop van NEC in korte tijd. Eerder trok de Goffertclub goaltjesdief Bert van der Pol uit het Betuwse Opheusden aan; Van der Pol schoot vorig seizoen 13 keer raak voor zijn werkgever FC Wageningen.Nico Hanssen is net zo Limburgs als een lekkere vlaai uit het zuiden des lands. ”Ik ben bij de afdelingsclub Passart uit Heerlen begonnen”, vertelt de sympathieke Hanssen, ”en via de scouting van Fortuna Sittard kwam ik in het C-team van Fortuna terecht. Toen Bram Geilman een ongeluk kreeg, schoof ik op naar de hoofdmacht, waarin ik vijf seizoenen lang was te vinden.”Uitgerekend na het seizoen dat Fortuna zich via een finaleplaats in het nationale bekertoernooi plaatste voor het Europacup 2-toernooi en daarin stuit op het Deense BK Kopenhagen, pakt Hanssen via een vrije transfer zijn biezen, en verkast naar Nijmegen. De lange stucadoor: ”Ik ben pas 24 jaar, ik kan nog van alles meemaken. Met MVV de eredivisie in? Dat gaat nu dan toch ook gebeuren met NEC?”Hanssen werd het afgelopen seizoen de dupe van het beleid van Fortuna-trainer Frans Körver. Körver haalde André van Gerven van FC Twente binnen, om een shock-effect binnen de gelederen te bewerkstelligen. Die coupe lukte wonderwel, de Limburgers handhaafden zich in de eredivisie en reikten zelfs tot de bekerfinale, waarin men met slechts 1-0 verloor van landskampioen Feyenoord.Klein-Goldewijk
Voor Nico Hanssen is bij NEC nu plaats, nadat men het niet langer zag zitten met Ben Klein-Goldewijk. De Achterhoeker heeft inmiddels onderdak gevonden bij de Westduitse amateurclub Rheingold Emmerich. Verdediger Piet Hubers heeft overschrijving aangevraagd naar de Groesbeekse hoofdklasser Achilles’29. Peter Selbach heeft inmiddels bijgetekend, en Toon Willemse tekent nog deze week. Hetzelfde geldt voor Wim van Zinnen, die over een maand de training mag hervatten.Jol zal naar een nog onbekende amateurclub verhuizen, en Helsper wordt weer geopereerd aan zijn enkel. Dick Mulderij is naarstig op zoek naar een nieuwe club. Het wachten is nu nog op het bijtekenen van Linksbuiten Danny Hoekman. Van de Meent zoekt nog een geroutineerde middenvelder, maar het is afwachten of dit ook zal lukken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.