Van de Meent: ‘We moeten gewoon winnen’


‘We kunnen die periodetitel theoretisch pakken, als andere ploegen punten verspelen. Maar daar wens ik gewoon niet vanuit te gaan. We moeten het halen op eigen kracht. Gewoon zondag winnen van Eindhoven, met of zonder periodetitel, en volgende week van De Graafschap.’


En die inhaalwedstrijd van woensdag tegen Veendam moet ook gewonnen worden, want de vierde plaats op de ranglijst wil ik in zicht houden. Je ziet dat andere clubs nu klappen krijgen en daar kunnen we van profiteren”.


NEC-trainer Pim van de Meent is het beu om aan elke wedstrijd weer ingewikkelde beschouwingen en theorieën over mogelijke periodekampioenschappen te wijden. ‘We moeten winnen”, luidt het simpele motto, ‘uitgaan van eigen kracht”. Het heeft hem nogal wat overredingskracht gekost, maar ook de ploeg is nu zover. De vijf overwinningen in successie voor de derde periodetitel hebben het vertrouwen in eigen kunnen gesterkt. Over de flinke nederlaag van afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord wordt niet meer gerept.


Collectief
‘Is ook niet nodig”, kijkt Van de Meent terug. ‘De ploeg heeft als collectief goed gespeeld. We zijn de boot ingegaan door individuele fouten, maar welke ploeg in de eredivisie speelt tegen Feyenoord zover van de eigen goal af als wij hebben gedaan?”


Van de Meent kan tegen Eindhoven beschikken over vrijwel de volledige selectie. Alleen John Vievermans is gisteren met griep in bed gekropen. Licht geblesseerd zijn Frans Paymans en Anton Janssen, maar die spelen zeker. Dat geldt ook voor Michel Mommertz, hoewel diens blessure aanzienlijk ernstiger is. Door een wond aan zijn tenen traint hij al drie weken niet. Spelen lukt alleen met een verdovende injectie. ‘Dat heeft hem afgelopen zondag een behoorlijke ontsteking opgeleverd. Lang kan het zo niet doorgaan. Ik denk dat het zondag voorlopig zijn laatste wedstrijd wordt”, aldus Van de Meent.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.