NEC kan periodetitel al pakken


Met een beetje mazzel haalt NEC komende zondag de derde periodetitel al binnen.


Het is natuurlijk koffiedik kijken, maar als NEC van Eindhoven wint, en MVV gelijkspeelt bij FC Twente, heeft NEC het karwei al geklaard. NAC zou na winst bij Heerenveen nog naast NEC kunnen komen maar dan moet NEC een week later bij De Graafschap verliezen en NAC van FC Twente met zeer forse cijfers winnen. MVV is na de wedstrijd tegen FC Twente uitgespeeld in de derde periode.


Programma 11 maart: Eind-hoven-NEC, Heerenveen-NAC, FC Twente-MVV.
Programma 17/18 maart: NAC-FC Twente, De Graafschap-NEC.Perioden
Voor alle duidelijkheid: de competitie in de eerste divisie is verdeeld in vier perioden. In de perioden 1 en 3 zijn de eerste zeven wedstrijden bepalend voor het eindresultaat. In de perioden 2 en 4 tellen de eerste acht wedstrijden mee.


Als in een periode de nummer één al een periodetitel op zak heeft, gaat de nummer twee met de eer strijken.


Als de clubs, die in de eind-rangschikking nummer 1 en 2 worden en derhalve automatisch promoveren tevens een periodetitel achter hun naam hebben staan, nemen de best geklasseerde clubs in de eindrangschikking, die géén periodekampioen zijn geweest, deel aan de nacompetitie.


Zoals bekend nemen vier clubs deel aan die nacompetitie. Gezien de huidige stand kunnen daarom de plaatsen drie, vier, vijf en zelfs zes uitermate belangrijk zijn voor de nacompetitie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.