NEC zonder Hoekman en Janssen


NEC moet het vanavond in het competitieduel tegen Sportclub Cambuur stellen zonder de jonge garde op de linkervleugel Danny Hoekman en Anton Janssen.


Hoekman is nog steeds niet hersteld van zijn blessure die hij vorige week woensdag in de uitwedstrijd tegen telstar opliep, Hoekman ging in dat met 3-2 verloren duel al halverwege de eerste helft naar de kant. Hoekman kampt met een enkelblessure. Ook Anton Janssen moet in het verre Leeuwarden schitteren door afwezigheid. Janssen heeft al geruime tijd last van zijn scheenbeen. Tegen De Graafschap, Telstar en FC Wageningen haalde hij telkens wel het einde, maar vooral de charges van de Wageningen-spelers hadden tot gevolg dat Janssen nu toch niet speelt. Bovendien kwamen Anton Janssen en ploeggenoot Sije Visser tijdens NEC-FC Wageningen bepaald onaangenaam met elkaar in botsing.


Vraagtekens zet trainer Pirn van de Meent voorts achter middenvelder Carlos Aalbers en topscorer Henk Grim. Grim meldt wat dat betreft: ‘Ik weet nog niet of ik meespeel. Ik heb veel last van een spier bij mijn lies. Het zou jammer zijn als ik er niet bij kan zijn. Ik hou wel van het spelletje dat we de laatste weken opvoeren. In feite kunnen we alleen maar aanvallen. Als we puur op de verdediging zouden spelen, gingen we regelmatig de boot in,”


‘Nu rennen we naar voren, de spitsen hoeven niet meer zo nadrukkelijk mee te verdedigen. Alles is gericht op de aanval. Dat heeft dan wel een nadeel: alle tegenstanders stemmen hun spel tegenwoordig af op dat van NEC. In de eredivisie lag dat vorig seizoen precies andersom”, aldus Grim die vorig seizoen in competitie verband tien keer raak knalde, en inmiddels twaalf treffers achter zijn naam heeft staan.


Wie in plaats van Hoekman en Anton Janssen zullen aantreden, was ook voor Van de Meent gisteren nog een onbeantwoorde vraag. ‘Eerst maar eens kijken wat de dokters nog kunnen doen”, aldus de NEC-trainer.

SC Cambuur-NEC begint om 19.30 uur, en wordt geleid door scheidsrechter Manuel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.