Succesje De Rijke

Piet de Rijke had zaterdag overigens een prima dag. De tweede trainer van RBC moest invallen voor Hans Vérel, die met een kapotte meniscus in het ziekenhuis ligt.


Na twee wedstrijden met 6-0 (FC VVV) en 4-1 (SC Cambuur) te hebben verloren, won RBC nu onder leiding van De Rijke met 1-0 van NEC. Eerder op de dag had De Rijke op de bank bij RBC 2 gezeten, dat NEC 2 met 3-0 verslagen had.


Ook De Rijke kwam trouwens met het gebruikelijke trainerspraatje. De Rijke: ? Wij wilden wel degelijk ons eigen spelletje spelen, maar het uiteindelijke resultaat werd ons door NEC opgedrongen. Natuurlijk willen wij aanvallen, maar je moet niet vergeten dat we twee keer zo gespeeld hebben en twee keer fors onderuit zijn gegaan. Kijk, NEC heeft de wedstrijd gemaakt en wij het doelpunt en dat is het belangrijkste. Inderdaad, niet verdiend, maar dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal.”


Voor Pim van de Meent waren de druiven zuur: ?Dit heeft niets meer met voetbal te maken. Er is een weg tussen verdedigen en afbraakvoetbal. RBC heeft nooit de intentie gehad om die weg te bewandelen. In zulke wedstrijden moet je als aanvallende ploeg dan geluk hebben. Wat dat betreft zat het helemaal niet mee, maar goed, we moeten nog 31 wedstrijden. En als we naar RBC gaan, krijgen ze wat mij betreft een koekje van eigen deeg.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.