Strijd tegen VVV geen oefenduel


‘De wedstrijd tegen FC VVV is voor ons allesbehalve een oefenpartij. Het gaat er nu om om de wijze van spelen, zoals die in de tweede helft tegen Cambuur op de mat werd gelegd, wordt voortgezet. Het zal allemaal nog beter moeten lopen, er zal gescoord moeten worden. Ik wil ook nu dat er twee punten gepakt worden; ik wil dat NEC nog klimt op de ranglijst.’


NEC-trainer Pim van de Meent houdt de motivatie onder zijn manschappen hoog, ook al is het voor iedereen duidelijk dat er van rechtstreekse promotie geen sprake meer kan zijn. Van de Meent: ‘Iedereen heeft al de mond vol over nacompetitie , maar dat mag nooit ten koste gaan van de nog draaiende competitie. NEC wil revanche, na de 2-1 nederlaag die we in Venlo leden, vlak na de thuiswedstrijd tegen Barcelona.”


Van de Meent zal vanavond hetzelfde team de Goffertgrasmat opsturen als waarmee Cambuur vorige week zaterdag op 1-1 werd gehouden. Dat betekent dat Danny Hoekman vanwege een enkelblessure nog altijd verstek moet laten gaan.


In het kamp van de Venlonaren zal de vroegere NEC-speler Pleun Strik, die volgende maand 40 jaar wordt, ontbreken. Strik kan het tempo in de eerste divisie niet meer bijbenen, en trainer Sef Vergoossen geeft momenteel de voorkeur aan de veel jongere Edwin van Berge Henegouwen. Ook in het doel staat iemand anders. Gerrit Vooys is verdrongen door John Roox. Op het Noordlimburgse middenveld is voorts de van Borussia M├Ânchengladbach overgenomen Andreas Brandts te vinden, de voorhoede bestaat uit Taihuttu, Jan Artz en Frank Verbeek.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.