Lelijke misstap NEC


Nog zes wedstrijden, en dan pas begint de nacompetitie. Halverwege de maand mei slaat de vlam in de pan. Tot 17 mei kwakkelt NEC voort.


Wie ook maar een beetje geblesseerd is, mag thuisblijven. Loop liever nu dan tijdens de nacompetitie tegen een schorsing op.

Ziedaar het weinig verheffende beeld, dat momenteel NEC oplevert. Dat er vervolgens van FC VVV in de eigen Goffert met 2-1 verloren wordt, ligt dan in de lijn der verwachtingen. Artiesten uit het tweede elftal kunnen de zaak bepaald niet redden. Rob Hasselbach, de jeugdige spits uit Elst, kreeg de weinig dankbare taak de geblesseerde Frans Janssen (lies) te vervangen.


Paul Meijers, een week eerder bij Sportclub Cambuur als invaller goed voor een wereldgoal, draaide nu op links ongeïnspireerd zijn rondjes. Percey Guerin mocht van meet af aan als rechtsback fungeren; een taak die hem overigens niet slecht afging.


Toon Willernse keek geschorst toe, en nam zodoende naast acht geblesseerden (Hoekman, Van Geenen, Frans Janssen, Selbach, Helsper, Jol, Van Zinnen, Mulderij) op de tribune plaats. Volgende week zitten er waarschijnlijk tien man te kijken; Ron de Groot liep tenminste zaterdagavond tegen zijn derde gele kaart op, na een overtreding ten opzichte van de Westduitser Andreas Brandts. De Groot kan nog deze week een schorsing tegemoetzien.Henk Grim kapt de bal, en zet zijn directe tegenstander Versleeuwen op het verkeerde been.


Verstoppertje
Aan De Groot lag het overigens niet, dat NEC een knieval voor FC VVV moest maken. Anton Janssen speelde dit keer te vaak verstoppertje, en Henk Grim werd door Versleeuwen voortdurend op de hakken gelopen. Scheidsrechter Dolstra greep niet of nauwelijks in.

Pijnlijker was het te constateren dat het achterin niet boterde. Vooral Michel Mommertz viel tegen zijn Limburgse broeders door de mand. Zo ging Mommertz bij het eerste doelpunt van FC VVV gruwelijk in de fout. Taihuttu kon Verlijsdonk bereiken, nadat Mommertz over de bal heen maaide. Verlijsdonk ging vrij als een vogeltje op Van Cuyk af. De bal rolde naar rechts, en de inlopende Verbeek scoorde naar behoren, 0-1.


FC VVV, dat veel moeite had met de behendige Hasselbach, zette nu pas echt de schouders eronder. NEC zou geen echte mogelijkheden meer krijgen, nadat Mommertz al na tien minuten de bal op de deklat had gekopt. Slechts door toeval kwam NEC langszij. Meijers kopte na een hoekschop van Grim de bal ongevaarlijk door, maar Verlijsdonk schrok zodanig van de situatie, dat hij de bal achter zijn eigen doelman duwde, 1-1.


NEC probeerde met lange halen Hasselbach in stelling te brengen. De aangetikte speerpunt kon in de tweede helft echter niet meer van de grond komen, en kwam in het stuk niet meer voor. De spelers van FC VVV vonden elkaar steeds gemakkelijker, en zo kon het gebeuren dat Taihuttu als een duveltje uit een doosje de bal langs Van Cuyk tikte, na een gave 1-2 met Verbeek, 1-2.


Poort gesloten
De Noordlimburgers, gesterkt door de wetenschap dat zij in de vierde periode nog vier thuiswedstrijden voor de boeg hebben, hielden de poort van Roox verder gesloten. Invaller Vievermans rook nog even aan de gelijkmaker, maar in tweede instantie bleef Roox toch op de been.


NEC-FC VVV 1-2 (0-1).
21. Verbeek 0-1.
63. Verlijsdonk (e.d.) 1-1.
68. Taihuttu 1-2.

Scheidsrechter: Dolstra.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.