Spullen mee naar NEC


Al drie jaar neemt Jo van de Berg ledere thuiswedstrijd van NEC zijn zwarte scheidsrechterpak mee naar het stadion. Afgelopen zaterdagavond, tijdens de wedstrijd NEC- FC VVV bleek dit geen overbodige moeite.


Grensrechter Klaassen kreeg last van een meniscus-blessure en besloot in de rust niet verder te vlaggen, zodat er in alle haast een vervanger moest komen. Lang hoefde er niet gezocht te worden, want Jo van de Berg is iedere wedstrijd in het NEC-spelershome te vinden. ‘Een vriendin van mij werkt in het spelershome, dus Ik ga in de rust altijd even een kop koffie drinken. Ik had net mijn eerste slok naar binnen, toen ze mij kwamen vragen”.


Het was voor Jo van de Berg niet de eerste keer dat hij als grensrechter optrad bij NEC. ‘Drie jaar geleden heb ik ook al eens gevlagd in een wedstrijd tegen PC Den Haag. Toen had ik geen andere kleren bij me, zodat ik daar in mijn goede pak met opgerolde pijpen stond. Sinds die wedstrijd neem ik altijd mijn spullen mee, want je kunt nooit weten.”


Joop van de Berg deed zijn werk uitstekend, want hij kreeg na afloop de complimenten van beide teams en de scheidsrechter.

‘Ik vond het hardstikke leuk, daar niet van. Maar ik ben al 45, dus aspiraties heb ik niet meer. Ik heb trouwens net zo goed veel plezier in het fluiten van wedstrijden in de afdeling Nijmegen.” Afgelopen zaterdagmiddag floot Jo van de Berg nog, met veel plezier, de wedstrijd EMM 2 tegen SJN2.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.