Sije Visser: ‘NEC moet durf tonen’


”Volgend seizoen moet er hoe dan ook geïnvesteerd worden. Eigenlijk moet de hele as van het elftal vernieuwd worden.”


”Een nieuwe doelman, een speler voor het centrum van de verdediging en iemand op het middenveld. Het allerbelangrijkste is echter dat er een spits wordt gekocht, die scoort. Voor mijn part iemand als Remco Boere, die een hele wedstrijd als een krant voetbalt, maar er in een seizoen wel meer dan 25 inschopt.”


Sije Visser voetbalt nu dertien jaar bij NEC. Hij maakte nog de seizoenen mee met toeschouwersgemiddelden van zo’n 12 a 13.000. Begrijpelijk dat hij het afgelopen seizoen soms met pijn in zijn hart het lege Goffertstadion betrad.


”Ik vind het verschrikkelijk dat we nu voor 1500 toeschouwers moeten voetballen. Het is natuurlijk begrijpelijk. Het publiek heeft hier vijf jaar lang niets anders dan degradatie-voetbal gezien. Voor de mensen weer komen kijken moet er iets gebeuren. Wij als spelers moeten een beter voetbalprodukt leveren. Het bestuur moet ons echter in staat stellen daarvoor te zorgen. Dat betekent dat er geïnvesteerd moet worden.”


”Bergamin heeft vorig jaar wel geroepen dat we in één seizoen terug moesten naar de eredivisie, maar dan moet het bestuur daar ook aan werken. De laatste keer dat we degradeerden is dat ook gedaan. Toen werd de selectie bewust op peil gehouden. FC Twente heeft dit seizoen ook op een snelle terugkeer gegokt en bereikte het gewenste resultaat. Als NEC de intentie heeft om terug te komen in de eredivisie, dan moet de club dat streven ook waarmaken in het aankoopbeleid. De club zal meer durf moeten tonen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.