Ronnie de Groot ‘niet somber’

“Zo’n seizoen als dit is natuurlijk teleurstellend. Alles hebben we meegemaakt, maar uiteindelijk staan we wel met lege han­den. Vooral van de nacompetitie had ik veel meer verwacht”, aldus Ronnie de Groot, die door een spion van Barcelona nog als ‘de motor van NEC werd aan­gemerkt.
 
 “De wedstrijden voor de Europa-cup en de KNVB-beker en blessures hebben ons in de competitie teveel parten gespeeld. De nacompetitie is helemaal een afknapper geworden. Niet in het minst voor het pu­bliek. Eerst verloren we van NAC. In de thuiswed­strijd tegen De Graafschap waren er daardoor maar heel weinig mensen. In Venlo, tegen VVV, waren wel veel Nijmegenaren. Die mensen hebben we vervolgens weer teleurgesteld. Zoiets zit mij niet lekker.”
 
 “Er is door Bergamin vo­rig jaar gezegd dat we in een jaar terug moesten naar de eredivisie. Dat roept iedere club die degra­deert. Willem 2 en Helmond Sport schreeuwen nu om het hardst hetzelfde.”
 
 Het volgende seizoen zie ik niet somber in. We heb­ben een redelijk elftal met jonge spelers. Wel moeten er een of twee geroutineer­de spelers aangetrokken worden, dat is gewoon broodnodig. De huidige ploeg is te jong, de routine ontbreekt. Het nieuwe sei­zoen beginnen we zonder het vooruitzicht op echte hoogtepunten, zoals vorig jaar. de Europacup. Toch zie ik er niet tegen op om nog een jaar in de eerste divisie te spelen. Ik heb weer voor één jaar bijgete­kend. NEC krijgt het moeilijk, ook financieel, maar volgens mij heeft de ver­eniging nog voldoende perspectieven.”


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.