Pim van de Meent op krukken

v.d. Meent: ’10-1 NAC? Allemaal wegevertjes’

“Ik heb zelf gisteren die wedstrijd tussen NAC en Veendam gezien. Tien minuten na rust had ik het al gezien. Het waren stuk voor stuk weggevertjes van Veendam.”

NEC-trainer Pim van de Meent ligt er niet wakker van dat NAC, de eerste tegenstander van NEC in de nacompetitie, komende zaterdag in Breda, met de monsterscore van 10 tegen 1 Veendam oprolde. Een week eerder schopten de Nijmegenaren het in Veendam tenslotte niet verder dan een 2-0 zege.

Van de Meent: “Echt, ik vind die score van NAC onbelangrijk. NAC kon vrijuit voetballen, met zo’n slechte tegenpartij zouden wij er ook overheen zijn gerold. Elke bal, elke aanval richting zestienmetergebied betekende een doelpunt. Veendam was zo zwak achterin, ontzettend. Dit had niets meer met voetbal te maken.”

“Kijk ik ben maar snel weggegaan, toen wist ik al genoeg. Het was iedere keer een pass naar Guus van der Borgt, dan volgde er een normale voorzet, en dan kon die spits Latchford iedere keer zomaar inkoppen. Dan is het geen kunst om te winnen.”

“Voor NAC is dit natuurlijk een mooie opsteker, laat ze maar feestvieren, laat ze maar denken dat ze de nacompetitie winnen. De NEC-spelers schrikken misschien van deze uitslag, met de gedachte van ‘nou, nou’. Maar ik weet wel beter. NAC kan natuurlijk wel iets, maar ze hoefen de deur niet eens open te doen. Die deur stond gisteren al open.”


Pim op krukken
NEC-trainer Pim van de Meent gaat de nacompetitie op krukken beginnen. Afgelopen vrijdagmiddag liep hij een gescheurde enkelband op, tijdens een oefenpartijtje op de training.

“Ik doe nu eenmaal veel mee op de training, dan loop je risico. Als de meester zelf aan de bal is, wekt dat bij de spelers extra agressie op”, liet Van de Meent lachend los.
“Ik zal maar zeggen dat ik aan de beurt was voor een bezoek aan de ziekenboeg. Alleen de dokter en hulptrainer Clemens Hermans zijn dit seizoen nog niet geblesseerd geweest.”Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.