Derde overwinning op rij

Positief slot NEC

De officiële competitierit zit er voor NEC op. Met 33 punten uit 32 wedstrijden kan NEC terugzien op een buitengewoon wisselvallig seizoen, dat echter nog moet worden afgerond in de aanstaande nacompetitie.

De Nijmegenaren boekten slechts 14 overwinningen, veel te weinig voor een ploeg die net uit de eredivisie degradeerde. De helft van dit aantal ontstond in de vlekkeloze derde periode. De drie jongste  wedstrijden, in de aanloop naar de nacompetitie, werden eveneens met de volle bult afgesloten. De overige vier zeges ontstonden dus in de eerste en tweede periode, een veel te magere score.

Europees
Het jonge team van trainer Pim van de Meent maakte in de eerste helft van de competitie echter kennis met een fonkelnieuw fenomeen, Europees voetbal. De attractieve dubbels tegen Brann Bergen en Barcelona misten hun negatieve weerslag niet op de prestaties in de competitie. Bovendien drong men andermaal ver door in het nationale bekertoernooi. Pas in de kwartfinale, tegen landskampioen Feyenoord, legde men het loodje.
Zo rond de jaarwisseling kroop NEC uit het dal. De handen werd ineengeslagen, wat uitmondde in het behalen van de derde periodetitel. In de nu afgesloten vierde periode had men lange tijd met een diepe inzinking te maken, vooral veroorzaakt door blessures en schorsingen.RBC-verdediger Van Dijk, in de verdrukking gebracht door
Frans Paymans (nr. 5) en Danny Hoekman.


Compleet
Allengs richtte NEC zich weer op. In de gewonnen duels tegen Telstar en Veendam ontbrak alleen nog Anton Janssen, maar afgelopen zaterdag tegen RBC stond dan toch weer dat complete elftal in de Goffert, dat op superieure wijze de derde periodetitel had veroverd.
Ondanks het feit dat Van de Meent weer over de ‘wonderelf kon beschikken, waren de activiteiten binnen de lijnen nog niet al te geweldig. De combinaties vlotten wel, maar eenmaal in de buurt van doelman Brugel stokte de machine. De hele voorhoede was blijkbaar al met de gedachte bij NAC, de eerste tegenstander in de nacompetitie. Grim kwam nog niet uit de grondverf, en Hoekman verschool zich op links. Frans Janssen werkte hard maar tevergeefs.

Kansen
NEC schiep vele kansen, maar kon de Brabanders niet tot wanhoop brengen. RBC was eigenlijk niet zo sterk als de thuisclub maar ook de Roosendalers brachten de prachtigste kansen om zeep. De eindstand had bijvoorbeel 6-6 moeten zijn, maar na een helder moment van de sterke Sije Visser moesten de mannen van trainer Hennie Hollink alsnog afdruipen. Willemse gooide in en de bal kwam voor de voeten van Visser, die met een halve omhaal bekwaam scoorde, 1-0.


NEC-RBC 1-0 (0-0)
77. Visser 1-0.
Scheidsrechter: Van VlietSije Visser, helemaal links, heeft doel getroffen.
Doelman Brugel zweeft vergeefs door de lucht.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.