NEC tegen Sparta Praag


De opvallendste ploeg, die NEC in zijn oefenprogramma voor het begin van het nieuwe seizoen ontmoet is Sparta Praag uit Tsjechoslowakije. De gerenommeerde Tsjechen komen met maar liefst zes internationals op zaterdag 11 augustus naar de Goffert.


Volgende week zaterdag 14 juli verzamelt trainer Pim van de Meent voor de eerste keer na de vakantie weer zijn troepen. Bij die gelegenheid wordt de nieuwe kledij -de shirtjes van vroeger met het rood, zwart en groen wordt in ere hersteld- gepast.


Veldtraining
Dinsdag 1 juli begint de eigenlijke veldtraining weer. Op zaterdag 21 juli vertoeven de spelers de gehele dag op en rond de Goffert. Woensdag 25 juli vindt de persdag plaats, waarna op zaterdag 28 juli wordt geoefend tegen de Engelse tweede divisieclub Cambridge United. Dinsdag 31 juli staat een oefenduel tegen eredivisionist FC Den Bosch op het programma, maar waar deze wedstrijd zal plaatsvinden, is nog onduidelijk; de eigen Goffert is niet bespeelbaar, vanwege wielerwedstrijden. Mogelijk dat deze wedstrijd in Horssen of Beneden-Leeuwen wordt afgewerkt.


Op vrijdag 3 augustus worden de landsgrenzen overschreden om de degens met SC Cleve uit het naburige Kleef te kruisen. Percey Guerin, meestal bankzitter bij NEC, is overigens voor de duur van één jaar verhuurd aan ditzelfde SC Cleve.


Tegen Haarlem
Zaterdag 4 augustus stuit men op Haarlem, wellicht in Oss. Dinsdag 7 augustus staat Heumen-NEC in Heumen op de rol, en donderdag 9 augustus De Treffers-NEC in Groesbeek. Zaterdag 11 augustus dan NEC-Sparta Praag, en woensdag 15 augustus tenslotte Achilles’29-NEC in Groesbeek. In het weekeinde van zaterdag 18 en zondag 19 augustus begint voor NEC het voetbalseizoen 1984-1985.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.