NEC zet het nieuwe jaar goed in


NEC heeft het nieuwe jaar goed ingezet met een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles uit Deventer.


Eerdere pogingen van trainer Pim van de Meent om met FC Twente, Volendam en Feyenoord vriendschappelijk te spelen leden schipbreuk, maar bij Eagles-trainer Henk Willems vond hij een gewillig oor om te komen voor een oefenpartij.


NEC had gistermiddag op de Adelaarshorst het beste van het spel. Slechts sporadisch kwamen de Deventenaren in de buurt van eerst Wim van Cuyk en vervolgens Ben Klein-Goldewijk.


Op het Nijmeegse middenveld viel dit keer de meeste spelvreugde te ontdekken en dan vooral door de inbreng van Michel Mommertz. Frans Jansen was vaak de vierde middenvelder, terwijl Henk Grim op rechts de zieke Dick Jol verving.Aanvallend
Opmerkelijk was verder nog dat John Vievermans zich steeds meer op zijn gemak voelt als linksback. Vanuit die positie ontwikkelt hij tegenwoordig ook gevaarlijke aanvallende akties. Niet voor niets nam Vievermans de eerste treffer voor zijn rekening, na goed doorzetten van Anton Janssen, 0-1.


Kort voor rust sloeg de vlam voor het oog van een handjevol Eagles-supporters in de pan. Binnen de minuut bogen Michel Boerebach (bal vanuit vrije trap ineens in de rechterbovenhoek) en Wim Woudsma de stand om naar 2-1. Anton Janssen herstelde vervolgens het evenwicht, nadat Jan Jongbloed de bal losliet op een spetter van Frans Janssen, 2-2. Na de pauze schiep NEC zich weer de beste kansen, en zag Frans Janssen een loepzuiver doelpunt nog afgekeurd.


Tien minuten voor tijd, vlak na half vijf, zochten de kemphanen de kleedkamers op; het was op dat moment al aardedonker in Deventer.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.