NEC veel te laks


NEC slaat weer met beide benen op de grond. Zo veroveren de Nijmegenaren de periodetitel en prompt incasseert men een pak slaag bij Telstar: 3-2.


Geen zomeravondvoetbal in Velsen, geen tijd en ruimte voor technische hoogstandjes. Telstar, dat via een hoge klassering op de eindlijst de nacompetitie wil bereiken, drukte NEC met de neus op de feiten, en schoot de snel gerezen ster van NEC beschaafd aan diggelen.


NEC, wel degelijke gehavend gestart door het niet meespelen van doelman Wim van Cuyk (griep) en verdediger Frans Paymans (dikke enkel en gebroken pols), had geen antwoord op de flitsende start van de thuisclub. Invaller-doelman Ben Klein Goldewijk vatte het karwei veel te licht op, liet de bal eerst hoekschop glippen en blunderde vervolgens nogmaals na een inzet van Floor Buma. Via de deklat ketste de bal over de lijn: 1-0.


Geen pardon
Goaltjesdief Henk Grim leek NEC in de race te houden. Hij profiteerde tenminste na een voorzet van Willemse en terugkoppen van de ook al geblesseerde Danny Hoekman, 1-1.


Telstar kende echter geen pardon met dit veel te lakse NEC. Visser vloerde Buma zodanig, dat scheidsrechter Van de Laar er een strafschop in zag. John Weijers stuurde Klein Goldewijk de verkeerde kant op: 2-1. Het keeperswerk van Klein Goldewijk, inmiddels verzekerd van een ontslagaanvraag, werd er niet beter op. Topscorer Meijer had kunnen doelpunten, maar uiteindelijk sloeg Ben Haverkort koppend andermaal een bres in de NEC-defensie: 3-1. NEC kwam in de eerste helft niet verder dat twee gemiste kansen van Grim.


Tweede treffer
Even had NEC nog zicht op een gelijkspel, maar verder dan een tweede treffers van Grim, kwam NEC niet meer. Grim voerde zijn totale produktie op tot elf goals. Na een een-twee-combinatie met Frans Janssen omspeelde hij doelman Nederburgh; 3-2.


Het technische overwicht van de Gelderlanders mondde niet uit in een puntendeling; Telstar bleef met kunst- en vliegwerk overeind en zag scheidsrechter Van de Laar nog een doelpunt van Henny Meijer afkeuren. NEC-trainer Pim van de Meent stuurde op zijn beurt Dick Jol met het veelbelovende rugnummer 14 nog richting frontlinie. Het mocht niet baten. NEC moest de eerste competitienederlaag in 1984 wegslikken.Telstar-NEC 3-2.
7. Buma 1-0.
13. Grim 1-1.
16. Weijers 2-1 (strafschop).
24. Haverkort 3-1.
54. Grim 3-2.Scheidsrechter: J. van de Laar.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.