Van de Meent: ‘Niet bang voor terugval NEC’


NEC-trainer Pim van de Meent legt volgende week een wensenpakket bij het bestuur op tafel.


De Nijrneegse oefenmeester acht na het behalen van de derde periodetitel de tijd rijp om aan de toekomst van de club te gaan denken.


”Ik wil op dit moment niet in details treden, maar het is nu juist zaak een visie uit te stippelen. We moeten van NEC weer een échte profclub maken. Wij hebben met het elftal een prestatie neergezet, maar dat mag niet betekenen dat NEC nu op zijn lauweren kan gaan rusten. Daarom zal ik het bestuur een aantal adviezen geven.”Hoewel Pim van de Meent niet verder wenst in te gaan op de inhoud van zijn wensen, mag het duidelijk zijn dat hij zowel in sportief als zakelijk opzicht actie wil zien. De spelersgroep moet zo snel mogelijk vastgelegd worden en in de breedte dient er versterking te komen.


Jagen
”Kijk.” zegt de NEC-trainer, ”als we direct de nacompetitie ingaan, dan weet je dat daar een groot aantal trainers op afkomt. Dat zijn typisch van die wedstrijden, waarin bepaalde spelers zich in de kijker kunnen spelen. Daarom moet je op dat moment de groep, waarmee je verder wil onder contract hebben. Nu al weet ik dat clubs jagen op Frans Janssen, Henk Grim, Anton Jansen en Danny Hoekman. Ongeacht het feit of we promoveren of niet, wil ik zekerheid voor het volgend seizoen.”Slagvaardig
Met betrekking tot het zakelijk beleid van de club vindt Van de Meent dat er nu slagvaardig gehandeld moet worden.


”Laten we eerlijk zijn,” zegt hij, ”Er kan best wat gedaan worden aan het image van NEC. Dat heeft de afgelopen jaren een flinke dreun gehad. Nu is er een mooi moment aangebroken om zakenlieden warm te maken voor NEC. Waarom kan zoiets wel in Breda en niet in Nijmegen? Het mag hier geen dooie boel blijven.””Ik hoop dat de mensen nu bereid zijn NEC massaal te ondersteunen. En niet alleen in de nacompetitie. We hebben toch prima wedstrijden gespeeld. Alleen waren de goede momenten vaak nog te kort. Maar het elftal is volop in ontwikkeling en dan kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je met tegenvallers wordt geconfronteerd. Ik reken eerlijk gezegd niet op een terugval, nu we een periode op zak hebben, al moeten we er wel rekening mee houden dat elke tegenstander er nu extra op gebrand is ons een nederlaag toe te brengen. Tenslotte zijn we toch een ex-eredivisieploeg die plotseling uit het niets tevoorschijn is gekomen en hebben we Europacupvoetbal gespeeld.”


Ritme
De periode tot aan de start van het verlengstuk van de eerste divisie wil Van de Meent benutten om het ritme zoveel mogelijk vast te houden.
”Zo’n nacompetitie is natuurlijk erg leuk, maar ook zwaar. Je kunt het vergelijken met een EK of WK-toernooi. Het verleden heeft al meermalen bewezen dat niet altijd de sterkste als winnaar uit de strijd tevoorschijn komt. Geluk speelt een grote factor en blessures en schorsingen kun je niet altijd voor zijn.”


Morgenavond moet NEC in Velsen tegen Telstar aantreden voor een inhaalwedstrijd uit de tweede periode. Het meespelen van de nog zieke doelman Wim van Cuyk is onzeker.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.