NEC trainer van de Meent voorzichtig

”De wedstrijd tegen NAC is een van de vele duel uit deze competitie. Van FC Twente wonnen we met 5-2. Nu beginnen we van voren af aan, met dit verschil dat NAC fysiek sterker is dan FC Twente.”

NEC-trainer Pim van de Meent houdt een slag om de arm wanneer het gaat om de kansberekening voor wat betreft het cruciale treffen tegen NAC, morgenmiddag in de Goffert. Van de Meent blijft voorzichtig, wil niets horen over het behalen van de derde periodetitel, en kampt nog met enkele probleemgevallen.

”Danny Hoekman en Ron de Groot zijn licht gekwest; bij Michel Mommertz werd afgelopen donderdag nog overtollig eelt van de voet verwijderd. Dick Mulderij ging diezelfde dag onder het mes voor een meniscus-operatie.”

Toch zie het er naar uit dat NEC tegen NAC op oorlogssterkte aantreedt. ”Je hoopt natuurlijk dat de jongens de lijn van de eerste helft tegen FC Twente doortrekken, maar zeker weten doe je nooit. Je mag al blij zijn als ze hun krachten meer over beide helften verdelen, maar de omstandigheden zijn nu altijd anders. Gewoon afwachten hoe het loopt, we zien wel.”

Zo op het oog kwam het NEC niet ongelegen dat afgelopen woensdag de inhaalwedstrijd uit de tweede periode tegen Telstar geen doorgang vond. ”Gelegen, ongelegen”, gaat Van de Meent verder, ”ach, als je verloren zou hebben, zeg je dat zoiets ongelegen komt. Win je, dan is alles o.k. Ik laat het maar in ’t midden.”

Competitieleider Jan Huijbregts heeft overigens nog geen nieuwe datum vastgesteld voor het duel Telstar – NEC.

NAC lijkt ook in staat om de ‘succesformule’ van de laatste 4 gewonnen wedstrijden te kunnen handhaven. De in allerijl aangetrokken Engelsman Bob Latchford scoorde tot nu toe in twee wedstrijden één keer (tegen Eindhoven); Latchford zal tegen NEC aldus weer in de spits opereren. Op rechts staat in de voorhoede Guus van der Borgt, en op links de van DS’79 overgenomen Geert Meijer.

Het Bredase middenveld zal bestaan uit Smits, Dusbaba en De Schepper. Achterin zijn Heeren, Krijnen, Joore en Van den Dungen te vinden. Tussen de Brabantse palen staat Tonn van Eenennaam.

NEC – NAC begint morgenmiddag om 14.30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.