”het loopt als een trein”


‘Het is maandag, de dag na de eclatante 5-2 overwinning van NEC op FC Twente. Iedereen is in het spelershome goedgemutst. De lange Frans Paymans komt niet naar de middagtraining, hij trouwt diezelfde middag voor de kerk met zijn Tatjana in Vught.


Trainer Pim van de Meent bladert wat kranten door. ‘Trouwt Paymans vandaag? Die is toch al getrouwd. Oh, voor de kerk. Ach, dat is net zoiets als een boodschap doen. Neen, ik ga niet naar de receptie. Ik heb andere afspraken.”


Een stuk of zes spelers, o.l.v. elftalbegeleider Hans Eimers en aanvoerder Michel Mommertz zou na afloop van de training in het Goffertstadion alsnog afreizen richting Vught voor de receptie aldaar.


Successen
Frans Janssen, de spits uit Ooij, kan evenals de trainer helaas niet naar Brabant. Hij praat dan ook liever over de successen van de laatste weken. ‘Het loopt als een trein. Ook bij mij. Ik hoop nu alleen dat we eindelijk ook eens meer publiek gaan trekken. Ik dacht dat we dat zo langzamerhand wel verdiend hadden. Het veroveren van de derde periodetitel hebben we in eigen hand. Komende zondag thuis tegen NAC. Als we die wedstrijd winnen, zijn we al een heel eind. Dan volgen nog twee uitduels, tegen Eindhoven en De Graafschap. Die twee clubs vallen de laatste tijd vies tegen. Twee jaar geleden wonnen we in Doetinchem nog met 2-1. Ik zie echt wel mogelijkheden voor ons.”


In de komende drie weken weet NEC waar het aan toe is, en of dit seizoen naar een pakkend slot voert (nacompetitie). In dat tijdsbestek beëindigt NEC de derde periode, worden de inhaalduels tegen Telstar en Veendam afgewerkt, en staat op carnavalszondag in de Kuip de kwartfinale-bekerwedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip op het programma.


Het af te werken programma voor NEC ziet er in die drie weken als volgt uit:


woensdag 22 februari Telstar – NEC (inhaalduel tweede periode).
zondag 26 februari NEC – NAC (derde periode).
zondag 4 maart Feyenoord – NEC (bekerwedstrijd).
zondag 11 maart Eindhoven – NEC (inhaalduel derde periode).
woensdag 14 maart NEC – Veendam (inhaalduel tweede periode).
zondag 18 maart De Graafschap – NEC (slotwedstrijd derde periode).


Goed einde
Van de Meent blijft rustig, ondanks alle -tot op heden niet onprettige- spanningen. ‘Eerst maar weer eens proberen te winnen van Telstar, dat is het voornaamste. Paymans zal ondanks zijn bruiloft weer meespelen. Ik verwacht de zelfde jongens als tegen Twente in het veld.’ Frans Janssen: ‘Telstar, het blijft altijd moeilijk voetballen tegen die jongens. Maar als wij het ook daar tot een goed einde brengen, zie ik zondag a.s. weer eens tienduizend man naar de Goffert komen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.