NEC toch op tijd klaar

NEC stoomt zich klaar voor de nacompetitie. Trainer Pim van de Meent sprak donderdag j.l. dreigende taal: ‘Als er van Telstar wordt verloren, krijgt iedere speler honderd gulden boete.’


Het gewenste effect bleef niet uit. Van Telstar, de Noordhollandse subtopper, werd met 1-0 gewonnen. Absolute uitblinker zatererdagavond was middenvelder Ron de Groot. De blonde terriër groeide in de eerste helft al naar de eenzame hoogte, en zette hoogstpersoonlijk NEC op het spoor van de overwinning.


Ommekeer
Juist in de jongste wedstrijden tegen MVV en FC Den Haag verloren de Nijmegenaren de slag telkens op het middenveld. De Groot, tegelijk met Toon Willemse geschorst, werd node gemist. De ommekeer kwam in de partij tegen Telstar. De scherpte, de agressie was teruggekeerd in het spel van de Goffertbrigade. Geconcentreerd werden de aanvoerlijnen tussen middenvelders en voorhoedespelers hersteld. In zijn enthousiasme sleepte De Groot de anderen met zich mee. Danny Hoekman begint weer te draaien, Aalbers voelt zich meer op zijn gemak en Frans Janssen is terug als de op scherp staande speerpunt.
Het wachten is nu alleen nog op een volledig herstelde Anton Janssen. John Vievermans begon als linkermiddenvelder, maar als alles naar wens verloopt, gaat Vievermans naar de kant. Dit keer moest echter Aalbers in de tweede helft zijn plaats aan Anton Janssen afstaan; Aalbers had last van een hardnekkige liesblessure. Op een harde mat als die van zaterdagavond openbaart zich een dergelijke kwetsuur nu eenmaal veel eerder.


Beweging
Anton Janssen werd nog niet veel in het spel betrokken, maar eenmaal met de bal aan de voeten, is de man voor elke verdediging een levensgevaarlijke tegenstander. ?Zag je die ene beweging”, glunderde Van de Meent, ?hij draaide weg van zijn opponent, en dan die demarrage tot de achterlijn, dat zie je toch niet vaak.”
Van de Meent maakte na afloop van wedstrijd gewag van ‘herstel van NEC. De middenveldspelers zijn terug van weggeweest. Dat scheelt twee punten per wedstrijd. We zijn net op tijd klaar voor de nacompetitie, let op mijn woorden. Nog Veendam en RBC, en dan er tegenaan.”Danny Hoekman slalomt door de Telstar-defensie. Links Kamphues, rechts Liesdek.
Op de achtergrond volgt John Vievermans de gebeurtenissen.


Lekker
Vooral in de eerste helft van NEC-Telstar dicteerde de thuisclub het spel. Vievermans en De Groot vuurden in eerste instantie over, maar Hoekman, vrij voor de lekker keepende Jantje Nederburgh, schoot onberispelijk raak, 1-0. Vievermans had voor rust nog drie keer de gelegenheid de score op te voeren, maar hij treuzelde telkens.
Frans Janssen probeerde in het tweede bedrijf dan toch orde op zaken te stellen, maar de ene keer voorkwam Liesdek met de hand (toch geen strafschop volgens scheidsrechter Jan Keizer) erger, en kort daarop vloog de bal voorlangs.


Hennie Meyer
Telstar-trainer Fred André stuurde vervolgens eindelijk topscorer Hennie Meyer de wei in. Volgens André zou Meyer aan vormverlies lijden, maar daar was een half uur lang allesbehalve iets van te merken. De donkere aanvaller toonde aan niet voor niets zo hoog op de topscorersladder te bivakkeren. Met veel moeite hield NEC achterin de nul vast, maar het kwam Willemse wel op een gele kaart te staan, na een overtreding ten opzichte van Meyer. Wildschut en Meyer kwamen nog het verst van allemaal, maar doelman Wil van Cuyk redde twee keer kordaat.


NEC-Telstar 1-0 (1-0)
19. Hoekman
Scheidsrechter: Keizer

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.