Met Willemse op oorlogssterkte

NEC zal zoals in de derde periode weer agressief moeten spelen. Met voetbal alleen redt je het niet. Er zal meer geknokt moeten worden, feller om de bal worden gestreden. Op die manier doet NEC dan niet onder voor welke ploeg dan ook in de eerste divisie.” Rechtsback Toon Willemse zat zich de afgelopen vier wedstrijden te verbijten op de tribune. Willemse was tenslotte al die tijd geschorst, en zag tegelijkertijd hoe tegenvallend NEC acteerde. ,,Ik kan slecht tegen mijn verlies. Als ik zoiets dus zie, kun je wel nagaan hoe ik me erger. Het is natuurlijk makkelijk te zeggen: het was slecht. Misschien was ik wel meegegaan in de malaise. Ik kan één ding in ieder geval wel stellen: er moet weer gewerkt worden,”


NEC kan er niet langer met de pet naar gooien; ook trainer Pim van de Meent is er van doordrongen dat het zo niet langer kan, en zal de sterkst mogelijke formatie de Goffertwei opsturen. Dat betekent dat naast Willemse ook Ron de Groot (schorsing) en Anton Janssen (blessure) hun rentree zullen vieren Guerin, Hasselbach en Vievermans zullen weer verwezen worden naar de reservebank.

Willemse: “In de laatste drie wedstrijden voor het begin van de nacompetitie moeten we een aanloop naar die nacompetitie inzetten. Vandaag maken we daar een begin mee. Dat is hard nodig, anders is het te laat. Telstar ligt ons wel, in de uitwedstrijd gingen we onnodig maar ook onverdiend tenonder (3-2). Omdat Telstar nog aast op de derde plaats in de eindrangschikking, verwacht ik voor vanavond een pittig duel.”

NEC-Telstar begint om 19.30 uur, en wordt geleid door het arbitrale trio Keizer, Mulder en Van Swieten.
Om 18.00 uur wordt een voorwedstrijd gespeeld tussen het team van de East-side en GS 9.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.