NEC kan nog knokken


”De jongens hebben elkaar goed ondersteund. Er werd eindelijk weer eens ouderwets geknokt voor de overwinning.”


Pim van de Meent, trainer van NEC, was na afloop van het bekerduel tegen eredivisionist DS’79 bepaald niet ontevreden. Niet zozeer het resultaat van 1-1 als wel de wijze waarop NEC de tegenstander tegemoet trad, gaf hoop voor de toekomst.


Schorsingen
Over anderhalve week zal NEC nog eens alles uit de kast moeten halen om alsnog de kwartfinales te bereiken. Geen gemakkelijke opgave, nu naast de vele geblesseerden twee man nog deze week tegen een schorsing zullen oplopen.


Er waren gisteren gele kaarten voor Sije Visser (vloerde Hakim Braham) en John Vievermans (werkte Jaap van de Wiel tegen de vlakte). Beide NEC-spelers kwamen met hun prententotaal op drie, waardoor zij de komende wedstrijden zullen missen.


Hoe de nabije toekomst van Ron de Groot en Dick Mulderij eruit zal zien, is nog de vraag. De Groot kreeg een schop tegen zijn knie. En Mulderij liet gisteren foto’s van zijn nog steeds bloed-brakende neus maken. De Apeldoorner kwam een kwartier voor tijd met zijn hoofd in botsing met Cor Lems. Even leek er sprake van hersenschudding, maar uiteindelijk speelde Mulderij met een rood bevlekt shirt verder.


Quick Boys
NEC dus voor de tweede keer in de nationale bekerstrijd op herhaling; eerder moest men ook tegen de amateurs van Quick Boys voor een tweede kamp aantreden (0-0 in Nijmegen, 2-4 in Katwijk).Gezien het spelverloop, had NEC gisteren tot de laatste acht kunnen behoren. Nadat NEC er in het eerste half uur niet aan te pas was gekomen en DS’79 via de dartele Braham een logische 0-1 voorsprong had gerealiseerd, kroop NEC dan toch uit de schulp.


Sije Visser leidde de omwenteling in, nadat hij tot dat moment bepaald niet vlekkeloos speelde. Na een combinatie met Frans Janssen kwam hij vrij voor zijn oude makker Nico de Bree te staan, en tot twee keer tot reageerde de 39-jarige De Bree subliem op de inzetten van Visser.


De Groot
Het tegendoelpunt liet nu niet lang op zich wachten. Toon Willemse gooide in. Niels Overweg meende met een kopbal op te ruimen, maar Carlos Aalbers maakte zich meester van de bal, zette voor, waarna De Groot van dichtbij De Bree dan toch tot capitulatie dwong, 1-1.


Het spel werd er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel, zo niet alles. Nog vóór de pauze maakte scheidsrechter Blankenstein de chaos compleet. Overweg meette de afstand tussen bal en NEC-muur zelf op met lange passen, Blankenstein begaf zich naar het muurtje, en ondertussen joeg Edwin Gorter de bal na een vrije trap van Lems naar de linkerbenedenhoek.Blankenstein wees naar de stip, kende het doelpunt toe, maar kwam op zijn beslissing terug nadat hij was belegerd door een fel protesterende NEC-delegatie.


Niet afmaken
Pas in het allerlaatste kwartier bleek DS’70 in staat via de invallers wéér wat terug doen; voor ’t overige dicteerde NEC de strijd, maar konden Frans Janssen (twee keer), Carlos Aalbers, Henk Grim (na de pauze, wat meer in zijn gewone doen) en Mulderij het karwei niet afmaken.


NKC-DS’70 1-1 (1-1).
7. Hraham 0-1.
38. De Groot 1-1.
Scheidsrechter: Blankenstijn.
Toeschouwers: 1500.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.