NEC heeft zonder Cruijff een kansje tegen Feyenoord


‘Laat iedereen maar zoveel mogelijk denken dat de nummer één van Nederland favoriet is tegen die middenmoter van de eerste divisie. Dat is voor NEC alleen maar een groot voordeel.’


Aan het woord is routinier Sije Visser, de man die al ruim twintig keer aantrad tegen de topclub uit Rotterdam-Zuid, Feyenoord. Morgenmiddag werkt NEC, dat zo lekker draait in de strijd om de derde periode, het duel uit de kwartfinales van de KNVB-beker af tegen Feyenoord.


Visser: ‘Als het lekker draait bij Feyenoord, met Johan Cruijff in de gelederen, tja dan kan NEC het normaal gesproken helemaal vergeten. Maar misschien doet Cruijff vanwege zijn blessure aan de kniebanden niet mee, na die 4-1 overwinning op Ajax. Dan zijn er natuurlijk mogelijkheden voor ons.


Feyenoord staat, dat is in de lopende competitie wel bewezen, niet altjid op scherp.’ Slechts twee keer sleepten tegenstanders dit seizoen een gelijkspel weg uit de Kuip. Dat het 1-1 werd tegen PSV wekt geen verwondering, maar wel de 1-1 die FC Den Bosch bewerkstelligde.



Knokken
‘Ik had tegen Feyenoord liever in de Goffert gespeeld, natuurlijk. Maar het is niet anders, en de wedstrijd hebben we pas verloren als er negentig minuten verstreken zijn. We zullen blijven knokken voor een eervol resultaat’, aldus Sije Visser die zeer waarschijnlijk met de dekking van spits Peter Houtman belast zal worden.


Visser weer: ‘Voor de penningmeester van NEC zou een gelijkspel natuurlijk het mooiste zijn, dan komt Feyenoord voor de replay alsnog naar Nijmegen. We kunnen in ieder geval op volle kracht de Rotterdammers tegemoed treden. Ron de Groot kwakkelde de afgelopen week, en soms ook Michel Mommertz, maar ik neem aan dat zij morgen gewoon kunnen spelen.’


Salarissen
Ook Sije Visser kreeg, als alle NEC-krachten, onlangs te horen dat hij het volgend seizoen op minder salaris moet rekenen. Visser: ‘Daar ben ik het uiteraard niet mee eens, maar ik geloof dat het bestuur zich nu aan wettelijke bepalingen heeft gehouden door zo vroeg al met een dergelijke aankondiging te komen. Op die manier heeft men zich voor het volgend seizoen ingedekt.


Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat NEC niet alleen die derde periodetitel pakt, maar tevens via de nacompetitie promoveert. Dan zullen er nog wel andere gesprekken over de nieuwe salarissen volgen.’

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.