Van Cuyk heeft geen zin in de carnaval


”Hoe ik me voel? Ja, daar heb ik wel een woord voor, maar dat kun je dus nooit in de krant zetten. Het ging gewoon erg slecht. Laat ik het daarom maar zo snel mogelijk vergeten. Keihard trainen en me volledig concentreren op de wedstrijd tegen Eindhoven, dat lijkt me het beste.”


NEC-doelman Wim van Cuyk reageerde enigszins gelaten na zijn erbarmelijk slechte optreden in de Kuip. Zes keer werd hij door de Feyenoorders gepasseerd en bij zeker twee doelpunten ging de doelman niet vrijuit Van Cuyk: ”Dat schot van Wijnstekers leek houdbaar, maar ik werd echt verast. Ik verwachtte namelijk een hoog schot, maar via een been verdween die bal plotseling laag in de hoek. Ja, en dan dat vierde doelpunt. Daar word ik dus helemaal niet goed van. Ik wilde wel, maar op de een of andere manier kwam ik niet van de grond.”


”Ik ben er wel van overtuigd dat dit een incident was, maar ik weet niet of ik vanavond wel carnaval ga vieren. Zoals ik me nu voel, ga ik eigenlijk liever niet.”Trainer Pim van de Meent wenste overigens niet al te zwaar te tillen aan de 6-1 nederlaag. Van de Meent: ”Laten we alsjeblieft realistisch blijven. We hebben vandaag van de koploper in de eredivisie verloren. Dat is dus geen schande. Wat we in de toekomst wel moeten voorkomen, is dat we onderuit gaan door een dergelijk scala aan persoonlijke fouten. Ik hoop dat de ploeg wat dat betreft leergeld betaalt heeft.”


”We kijken nu in ieder geval weer naar de volgende dag. Ik kan nu nog niet zeggen in hoeverre een dergelijke nederlaag doorwerkt, maar het zou te gek zijn als die 6-1 alles zou verstoren wat we tot nu toe opgebouwd hebben. Een lichtpuntje vond ik wel dat we juist tegen Feyenoord niet met z’n allen voor de pot gingen liggen.”


Ook Sije Visser was niet totaal ondersteboven van het halve dozijn tegendoelpunten. Visser: ”Ach, je moet ook niet vergeten dat verschillende jongens voor het eerst in de Kuip speelden. Ongemerkt zal dat best wel van invloed geweest zijn. Ik moet je echter wel zeggen dat ik hier altijd graag speel, al is dit de eerste keer dat we met dergelijk grote cijfers onderuit zijn gegaan. Maar veel maakt dat niet uit. Ik sprak Johan Cruijff nog in de rust en die verzekerde me dat dit NEC zeker toekomst heeft. Dat wil toch wel iets zeggen, of niet dan?”


Henk Grim, de maker van het eerste doelpunt begreep nog steeds niet hoe NEC in zo’n korte tijd op een beslissende achterstand gezet was. Grim: ”Misschien viel dat doelpunt van mij wel veel te vroeg. De ploeg was helemaal van slag. Onbegrijpelijk, binnen een kwartier stonden we van 0-1 op 3-1. Toch zonde, maar goed. Eerst storten we ons maar op het carnaval en dan weer op Eindhoven. We kunnen ons nu tenminste helemaal op de competitie concentreren.”


Feyenoord-trainer Thijs Libregts vond dat zijn ploeg gezondigd had tegen de voetbaldiscipline. Libregts: ”Mijn grootste probleem was de concentratie en de instelling van het elftal. Niet de sterkte van NEC. Daarom was ik erg blij dat die twee eerste doelpunten van ons zo snel vielen. Duurt dat langer, dan wordt het een race tegen de klok. Nu hadden we daar gelukkig geen last van.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.