NEC – De Graafschap: genoegelijk onderonsje


Terwijl Breda een heerlijk ‘avondje-NAC’ beleefde, maakten Graafschap en NEC er in Doetinchem een onverwacht genoeglijk Gelders onderonsje van (4-4).


De Graafschap opereerde met een viermans aanvalslinie, waarin de actieve Terry Hendriks een vrije rol had. Daarnaast speelde ausputzer Hans Looyens constant voor de verdediging en was ook gelegenheids linksback Dilling vaak voorin te vinden.


Offensief
Ook NEC was bijzonder offensief ingesteld. Laatste man Mommertz dook regelmatig in de punt van de aanval op, rechtsback Willemse was soms op de linksbuiten positie te vinden en voorstopper Sije Visser was meer opbouwend dan afstoppend bezig.René Tol opent de score voor De Graafschap,
ondanks de inzet van John Vievermans.


Voor het kwartet Graafschap-treffers tekenden Tol, Kelderman, Hendriks en Willems. Tol nam de eerste voor zijn rekening na voorbereidend werk van Hendriks, Peitsman en Galgenbeid. De tweede was voor Kelderman, die een afgeslagen voorzet van 18 meter keihard inknalde. Hendriks deponeerde nummer drie langs Van Cuyk. De laatste was van de jeugdige John Willems, die daarmee werd beloond voor zijn goede spel.


De vier van NEC kwamen in volgorde op naam van Frans Janssen (inleidend werk van Aalbers en Mommertz), Aalbers en tweemaal Anton Janssen (afgeslagen aanval en frommeldoelpunt).


De Graafschap-NEC 4-4 (3-2).
4. Tol 1-0.
24. F. Janssen 1-1.
27. Aalbers 1-2.
38. Kelderman 2-2.
42. Hendriks 3-2.
59. A. Janssen 3-3,
77. Willems 4-3.
82. A. Janssen 4-4.Scheidsrechter: Severein.
Toeschouwers: 3500.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.