Contractbespreking NEC in volle gang


Nu NEC en NAC vanavond in de Goffert alleen nog om des keizers baard spelen, kunnen de komende weken de knopen doorgehakt worden op het terrein van contractbesprekingen.


Wanneer de selectiespelers donderdag aanstaande voor de laatste keer van dit seizoen bij elkaar zijn en vervolgens de vakantiekoffers gaan pakken, is trainer Van de Meent, zoals het er nu uitzet, zeker van tenminste negen contractspelers. Na: Grim, Visser, De Groot, Anton Janssen, Frans Janssen, Mommertz, en doelman Van Cuyk, is het aanblijven van Carlos Aalbers zeker. Aalbers tekende weer voor één jaar.


Mommertz
Michel Mommertz heeft wel getekend, maar houdt nog een slag om de arm. ”Ik heb een clausule in mijn contract, waarin NEC haar medewerking toezegt bij een transfer, indien de club niet zou promoveren. Roda JC heeft belangstelling voor mij, wanneer de transfer van Jos Daerden Van Standard Luik niet doorgaat, Diens komst is nog steeds onzeker vanwege het Belgische omkoopschandaal. Op zich hoef ik helemaal niet zo nodig weg bij NEC, ik heb het prima naar mijn zin, maar ik zou toch graag in de eredivisie voetballen.”


Roda JC laat weten er vooralsnog van uit te gaan dat Jos Daerden gewoon naar Kerkrade komt. John van Geenen zette inmiddels ook zijn handtekening onder de aanbieding van NEC, maar het blijft afwachten of hij voldoende zal herstellen van zijn liesoperatie. Hetzelfde geldt voor Wim van Zinnen, die nog niet honderd procent fit is na de dubbele beenbreuk, overgehouden aan het oefenduel met Volendam. Ook. Albert Helsper is gezien zijn zwakke enkel nog een vraagteken. Helsper weigerde voorlopig het hem aangeboden contract te ondertekenen.


NEC-bestuurslid Henk van de Water, die de contractbesprekingen voor zijn rekening neemt: ”Met Vievermans, Van Rossum, Hoekman, Hasselbach, Willemse en Paymans zijn we nog niet tot overeenstemming gekomen. Maar naar onze verwachting zal NEC met deze spelers nog wel tot een vergelijk komen. Het vertrek van Jol is zeker. Peter Selbach heeft een zwakke rug, en weet nog niet of hij na zijn militaire dienst ergens een betrekking kan vinden. Afwachten dus.”


Voor tweede doelman Ben Klein-Goldewijk, Hubers, Guerin, Mulderij en Paul Meijers werd ontslag aangevraagd. Meijers vertrekt met neef Wim naar De Treffers, waar volgend seizoen Ad Mellaard trainer zal zijn.Carlos Aalbers aan de bal tegen Sportclub Cambuur,
zal ook volgend seizoen in de Goffert terug te vinden zijn.


Op zaterdag 14 juli worden de spelers terugverwacht op het Goffertcomplex. In de aanloop naar het seizoen 1984-1985 worden o.a. de volgende oefenwedstrijden afgewerkt: 4 augustus Achiles’29 – NEC, 7 augustus Heutaen – NEC, 9 augustus De Treffers – NEC.


Het tweede team van NEC ondergaat, anders dan het eerste, wel grote veranderingen. Alleen Maurice Gubbels, Jan Kilkens, Richard Schooriwater, Rudy Wijers en Wim Wouterse blijven.


De volgende spelers verdwijnen: Jan Cremers (Achilles’29), Pieter Gijsbertse (FC Wageningen), David Kitzmlller (terug naar Amerika), John Leander (SCE), Harold Schuiling (Driel), Theo ten Westeneind (Achilles’29), Michael van de Gaag (In loop seizoen al vertrokken), Pred Gerritse (NEC-amateurs) en Theo Willems (DIO).


Als aanvulling op de spelersgroep komen er elf nieuwe talenten naar NEC. Paul Langeveld en Arno de Jong (beiden De Treffers), Berrie Arends (Angeren), Willy Arends (SCE), Henk en Bert Willemsen (De Bataven), Ronnie van Groessen (Orion), Egbert van de Weerd (Wodanseck), Conrad Meurs (SVO), Walter Kroes (Horssen) en Marco Graat (Nijmeegse Boys) zijn de nieuwe gezichten in de Goffert.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.