NEC 2 op weg naar herstel

Na het zwakke begin tegen RBC 2 (0-3) heeft NEC 2 zich zaterdagmiddag in het Goffertstadion tegen FC Wageningen 2 uitstekend hersteld.

Weliswaar kon de volle buit nog niet worden binnengehaald, maar de wijze waarop met 1-1 gelijkspel werd bereikt, wettigt toch goede verwachtingen voor de toekomst. De eerste helft bood een wat rommelige aanblik. Het meer geroutineerde Wageningen nam in de 10e minuut de leiding door Frans van Arigeren, waarbij doelman Willy Arends niet geheel vrijuit ging. Hij liet de bal door zijn handen glippen.

Doch ook de Nijmeegse gelijkmaker, 20 minuten later, kwam tot stand met onvrijwillige medewerking van de Wageningse poortwachter Rob Borresteyn, die bij het afstandsschot van John van Geenen te ver voor zijn doel stond opgesteld.

De eerste 20 minuten van de tweede helft waren onmiskenbaar voor een nu sterk spelend NEC 2, maar Jan Kitkens en Wim Wouterse lieten enkele uitstekende kansen om de volle winst veilig te stellen, ongebruikt voorbijgaan. NEC 2 wisselde in de tweede helft een overigens goed spelende John van Geenen voor Conrad Meurs en Arno de Jong voor Max Rodriguez.

Wageningen 2 wisselde kort vóór het einde Jeroen v.d Meyden voor Gery Vink.
Scheidsrechter Ekers toverde geel voor de Wageningen-spelers Van Angeren en Kees Lok, en de Nijmegenaren Rudy Wyers en Wim Wouterse uit de borstzak. Lok en Wouterse meenden in de laatste minuut nog even in de clinch te moeten gaan. Van Angeren vloerde de doorgebroken Van Geenen en Wyers werd bestraft wegens spelbederf.