‘Er wordt te weinig gepraat’

NEC-doelman Hanssen neergestreken in Beuningen


Sinds een week zit het verre reizen tussen Limburg en Nijmegen voor Nico Hanssen erop. De doelman van NEC is inmiddels neergestreken in een nieuwbouwwijk van Beuningen, en waadt momenteel iedere dag door de modder richting woning.

Gistermiddag trainde Nico Hanssen in gestaag neerdalende regen op het Goffertcomplex, samen met zijn naaste concurrent Wim van Cuyk, maar ook met de aanvallers Bert van de Pol en Frans Janssen. Van de Pol en Janssen zijn allebei min of meer hersteld van hun kwetsuren, en trainer Van de Meent hoopt morgen dit duo in te zetten voor de wedstrijd tegen SVV in Schiedam. Slechter vergaat het Danny Hoekman, die nog niet met de groep mee kon trainen. Een voorhoede F. Janssen, v.d. Pol, Grim zal hoogstwaarschijnlijk morgen haar opwachting maken.

Hanssen vindt de samenstelling van een voorhoede nog niet het grootste euvel bij NEC op dit moment. ?Op het middenveld ligt nu de problematiek. Er is niemand die de zaken leidt, oppept, wanneer het eens slecht loopt. Vroeger beschikte NEC over een Pleun Strik, die de lijnen uitzette. Nu zou een Ron de Groot of Anton Janssen een dergelijke taak voor zich moeten opeisen. Er moet meer gepraat worden.?.
?Dat is tot op heden het grote verschil met mijn vroegere club Fortuna Sittard. In Limburg werd meer overleg gepleegd, er was leiding, en het opstellen van een muurtje verliep altijd automatisch. Hier moet ik het muurtje organiseren. Een verschil tussen mijn vroegere laatste man Chris Dekker en Michel Mommertz is er niet. Zij hebben allebei de neiging naar voren op te schuiven. Eerder had ik de Joegoslaaf Mitrovic voor mij; die bleef echt alleen achter de laatste linie staan.?Nico Hanssen maakt zich stijlvol meester van de bal.


De lange Nico Hanssen draait nu twee maanden mee op de Goffert. In de succesvol verlopen oefenperiode kwamen Hanssen en Van Cuyk even vaak aan de bak. In de vier ronden jonge competitie gaf Van de Meent evenwel voortdurend de voorkeur aan nieuweling Hanssen; Van Cuyk heeft vooralsnog het nakijken. ?Ik voel die concurrentie van Van Cuyk niet zo hevig?, bekent Hanssen, ?ik heb zelf maar mijn plaats in de basis af te dwingen. Ik wil geen bankzitter zijn; daarom ben ik weggegaan bij Fortuna.?
Van Gerven kwam de Zuid-limburgse gelederen versterken, maar blunderde een week geleden opvallend; hij liet de bal na een vrije trap van MVV-er Van Marwijk tussen armen en benen doorglippen. ?Nee, bij mij geen leedvermaak?, merkt Hanssen op. ?Van Breukelen stond tegen Feyenoord ook te blunderen, maar PSV won uiteindelijk met 5-1, en dan praat niemand meer over die misser van Van Breukelen. Zo’n bal als Van Gerven, ja, dat overkomt elke doelman wel eens.?

Terug naar NEC, naar de opvallend magere competitiestart van de Nijmegenaren. Van Heracles werd allereerst met 2-3 verloren. ?Er was geen zelfvertrouwen, we speelden verkrampt. We waren al blij met een punt bij Willem II, maar tegen RBC gingen we natuurlijk helemaal de mist in. We leden voortdurend teveel balverlies op het middenveld. Er was geen geduld, en we raakten zelf uit ons ritme.? Wellicht dat de met 2-1 gewonnen partij op de Wageningse Berg de grote ommekeer inluidde.
Nico Hanssen: ?Tegen FC Wageningen stond ik fijn te keepen. Al die hoge ballen kon ik gemakkelijk pakken; je kunt het beste maar zoveel mogelijk te doen hebben. Kijk maar naar die Argentijnse doelman tegen West-Duitsland. De man was op een gegeven onpasseerbaar.?
SVV contra NEC. ?Er moet gewonnen worden?, aldus Hanssen, ?maar dat zeiden we ook voor de duels tegen Heracles en RBC. Hopelijk gaat het nu beter.?

Vermoedelijke opstelling NEC: Hanssen; Willemse, Mommertz, Selbach, Visser; Aalbers, De Groot, A. Janssen; F. Janssen, Van de Pol, Grim.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.