Kan NEC het feestje van MVV uitstellen?


De spelers van NEC moeten dit paasweekeinde weinig tijd hebben om paaseieren te zoeken. Vandaag, morgen en maandag is men in de weer op weg naar de nacompetitie.


Allereerst ontmoet NEC vandaag in de eigen Goffert de koploper van de eerste divisie, het Maastrichtse MVV. Met een beetje mazzel kunnen de Zuidlimburgers in Nijmegen de promotie naar de eredivisie gaan vieren. Trainer Clemens Westerhof, die in Arnhem een café bestuurt, verwacht dat zijn manschappen na NEC-MVV naar de Gelderse hoofdstad zullen koersen om in zijn kroeg tot in de late uurtjes de promotie op passende wijze te vieren.


NEC’s voorstopper Sije Visser, die eerder deze week bijtekende bij de Nijmeegse profclub, gelooft niets van al die verhalen van Westerhof. Visser, die volgend seizoen aan zijn veertiende jaar NEC begint en vandaag zijn 400ste wedstrijd bij NEC speelt, stelt tenminste: ”MVV promoveert niet bij ons, wij zullen daar zeker een stokje voor steken. Het is alleen onduidelijk wie precies tegen MW in het strijdperk treden. De enige zekerheid is, dat we weer met elf man zullen opdraven.”


Tot en met de warming-up zal het de vraag zijn wie de wei in mag. Frans Janssen, Carlos Aalbers, Anton Janssen en ook weer Danny Hoekman kampen nog altijd met blessures. Hoekman was in de jongste competitiewedstrijd tegen Heracles (5-2 verlies) van de partij, maar allerminst imponerend. Frans Janssen maakte als invaller slechts de slotfase in Almelo mee.


Of NEC de plannen van Westerhof en zijn gerenommeerde opperbaas Rinus Michels kan dwarsbomen, is dus zeer de vraag. Temeer daar Toon Willemse en Ron de Groot nog altijd geschorst zijn. Ook tweede paasdag ontbreekt dit tweetal nog, in de uitwedstrijd tegen het tegenvallende FC Den Haag. Na de partij in de residentie kan trainer Pim van de Meent voor de thuiswedstrijd tegen Telstar weer beschikken over genoemd duo.


Ook tussen vandaag en maandag moeten de NEC-spelers de benen strekken. Zondagmorgen wordt eenieder voor verzorging en lichte looptraining op het Goffertcomplex verwacht.


Inmiddels tekenden zeven selectiespelers bij. Ook Sije Visser. Visser daarover: ”Ja, we hebben al voor het begin van de nacompetitie onze handtekening geplaatst. Voor mij persoonlijk maakt het niets uit of er volgend, seizoen in de eerste of ere-divisie gespeeld wordt. Mijn contract is gebaseerd op de jaren in de eredivisie. De premies zijn bij spelen in de eredivisie wat hoger maar dan haal je toch wat minder punten binnen dan in de eerste divisie. Het maakt dus allemaal niet zo gek veel uit.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.