Henk Grim: ”Ik had FC Twente beslist hoger ingeschat”


”Ik had FC Twente beslist hoger ingeschat. We wisten echter dat ze zwak In het centrum waren. Met veel individuele acties hebben we FC Twente gevloerd. Gek, maar op ’n gegeven moment leek ’t alsof ledere aanval ook automatisch een doelpunt opleverde.”


NEC-spits Henk Grim stond tevreden na te hijgen. Hij had na twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen SVV ook nu weer tweemaal toegeslagen.


Sije Visser, die door de schorsing van Selbach op Ashcroft was gezet, was maar wat blij met de 5-2 overwinning op FC Twente. Visscer: ”Die 0-1 achterstand was zeker niet desastreus, dat bleek wel. Dit NEC had al in de voorafgaande vier gewonnen wedstrijden aangetoond op de goede weg te zitten. Wij waren in vorm.”


De uitblinkende Ron de Groot, die de anders zo gevreesde Sorensen achter zich aan het lopen, kon terugzien op een prachtige wedstrijd. ”Ik kreeg veel ruimte op het middenveld, waardoor ik onze aanvallers steeds goed kon bedienen”, aldus de actieve De Groot.Trainer Pim van de Meent was een tevreden mens, maar plaatste toch enige kanttekeningen, gezien het geleverde spel in de tweede helft. Van de Meent: ”Een paar jongens zag ik toen niet meer, maar dat heeft met een tekort aan ervaring te maken. Van Cuyk trapte de bal herhaaldelijk verkeerd uit. Ik moet echter uiteraard tevreden zijn. Het vertrouwen groeit, het speelse in het voetbalspel zie ik steeds meer bij NEC. Daar ben ik blij mee.”


Met Dick Mulderij en Albert Helsper gaat het ondertussen niet best. Mulderij gaat woensdag a.s. naar het ziekenhuis, en wordt een dag later geopereerd aan een meniscus die klem zit. Helsper moet vandaag terug naar dokter Hermans om zijn geopereerde enkel te laten inspecteren. ”Vijftig procent kans dat ik nog terugkom”, aldus Helsper.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.