Graafschap haalt bakzeil in speelplan nacompetitie

NEC wint ‘voorronde’

NEC heeft gisteren de voorronde gewonnen van de nacompetitie, met als inzet één plaats in de eredivisie.

Op voorstel van het bestuur van de Nijmeegse club werden de speeldagen donderdag en zondag ingewisseld voor de zaterdag en dinsdag.
Een en ander betekent dat Graafschap-coach/manager Sander Popovics gistermiddag tijdens de besprekingen in het KNVB-sportcentrumn in Zeist bakzeil heeft gehaald.
Popovics stelde voor dat er niet op zondagavond maar op zondagmiddag gespeeld zou moeten worden. NEC, NAC en FC VVV zagen echter meer heil in het zaterdag-dinsdagschema van NEC.

Ongeschikt
“Op deze manier hebben de deelnemende clubs geen enkele concurrentie te verduren”, aldus NEC-voorzitter Henk Bergamin. “De donderdagavond bleek ongeschikt. In Venlo, Breda en Nijmegen is er dan koopavond. Met de middenstand willen we graag bevriend blijven. Vandaar dat we afstapten van het donderdag-zondagschema en het zaterdag-dinsdagschema voorstelden. Voor dit overleg in Zeist had ik al contact gehad met NAC en FC VVV.”
De Graafschap toonde zich gisteren niet erg gelukkig met de uiteindelijke ontknoping van het programma van de nacompetitie. Voorzitter Walter Fackeldey: “We zijn inderdaad bepaald niet gelukkig met het feit om op zaterdag te moeten spelen, maar het kan ook best zijn, dat we het fout zien. Misschien blijkt achteraf wel, dat de zaterdagavond ideaal is. Daarom til ik er niet te zwaar aan, dat we niet op zondag spelen.”

Niet te klagen
De preses verwacht ook niet, dat het gekozen speelplan De Graafschap toeschouwers gaat kosten. “We hebben verschillende keren in de nacompetitie gespeeld en steeds hadden we over publieke belangstelling niet te klagen. Ik zie geen reden waarom dat nu anders zou zijn. Bovendien beginnen we met een thuiswedstrijd en krijgen we op het eind NEC op de Vijverberg. Dat kan ik niet ongunstig noemen.”


Startschot
In plaats van donderdag 17 mei valt het startschot voor de nacompetitie nu twee dagen later en wel op zaterdag 19 mei. Competitieleider Jan Huijbregts hoefde gisteren geen enkele maal in te grijpen tijdens het overleg van de betrokken clubbestuurderen bij het bepalen van het wedstrijdschema.
Opvallend in het nieuwe schema is, dat de Graafschap alle thuiswedstrijden op de zaterdagavond afwerkt, terwijl NEC op zaterdagavond geen enkele keer in de eigen Goffert actief zal zijn. Zowel De Graafschap als NEC spelen telkens regelmatig uit en thuis. NAC en FC VVV werken allebei twee uitduels en twee thuiswedstrijden achter elkaar af.


Programma
Het wedstrijdprogramma voor de nacompetitie in de eerste divisie ziet er als volgt uit (alle wedstrijden beginnen telkens om 19.30 uur):


Zaterdag 19 mei:
NAC-NEC,
Graafschap-VVV.

Dinsdag 22 mei:
VVV-NAC,
NEC-Graafschap.

Zaterdag   26   mei:
Graafschap-NAC,
VVV-NEC.

Dinsdag    29    mei:
NAC-Graafschap,
NEC-VVV.

Zaterdag 2 juni:
NAC-VVV,
Graafschap-NEC.

Dinsdag 5 juni:
NEC-NAC,
VVV-Graafschap.

Zaterdag 9 juni:
eventueel beslissingswedstrijd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.