Bert van de Pol met NEC in lift

Heumen-doelman houdt schade beperkt: 0-7

Bert van de Pol, de nieuwe spits van NEC, en zijn medespelers beginnen aan elkaar te wennen. De lichtvoetige maar ook lange Betuwnaar voelt zich momenteel al kiplekker in de Goffertploeg.

Het eerste gewenningsproces is voorbij; de voorzetten vanaf de flanken zijn in het spel van NEC het komend seizoen levensgevaarlijk, zo lang als Van de Pol maar in de punt van de aanval loopt. NEC-trainer Pim van de Meent is maar wat blij met Van de Pol, en steekt dat ook niet onder stoelen of banken. ?Van de Pol is een échte kopper, en nu voelt Frans Janssen zich ook in zijn element als aanvallende middenvelder. Na vijf oefenwedstrijden zie je dat Frans steeds beter gaat draaien.”

Schotvaardig
Met Bert van de Pol en Frans Janssen zijn ook de schotvaardigste spelers van gisteravond genoemd. Van de Pol en Janssen scoorden allebei drie keer. Laatste man Mommertz completeerde het zevental doelpunten met een gave ‘vallende’ bal.

Ton Jetten
Hoofdrolspeler bij thuisclub Heumen, dat op het prachtige, nieuwe sportpark De Toppenberg voor de eerste maal acteerde, was ongetwijfeld doelman Ton Jetten. De lange sluitpost behoedde zijn makkers voor een totale afstraffing, en pareerde de ene NEC-inzet na de andere. Vooral Van de Pol stuitte meermalen op Jetten, en ook Henk Grim greep af en toe vertwijfeld naar zijn blonde haar.


Heumen, eerste klasser in de Afdeling Nijmegen, hield tot de dertiende minuut de ?nul’. Van de Pol brak de ban met een keiharde kopbal, na goed voorbereidend werk van Toon Willemse. Nog voor de pauze bouwde Janssen vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong uit.Hoofdrolspelers op De Toppenberg:
Bert van de Pol en Ton Jetten in duel om de bal.
Danny Hoekman en Sije Visser (links) kijken toe.


Dat NEC in het tweede bedrijf meer kon doen door een betere conditie dan Heumen, lag in de lijn der verwachtingen. Op ‘simpele’ wijze verzilverde, Van de Pol een slimme pass van Hasselbach, en Mommertz tekende vóór het vierde doelpunt. De fraaiste treffer van de avond kwam op naam van het driemanschap Hasselbach-Aalbers-Van de Pol. Hasselbach stuurde Aalbers diep, die zich vrijspeelde en Van de Pol een niet te missen mogelijkheid aanbood, 0-5.


Frans Janssen trof vervolgens nog twee keer de roos; eerst na een terugkopbal van Van de Pol, en vervolgens met een lepe schuiver, 0-7. Scheidsrechter Verhoef had geen moeite met dit duel; Heumen slaagde er niet in de eer te redden, al doken Eric Poos en Pieter Verhoeven nog alleen voor Van Cuyk op.

Morgenavond zet NEC de oefencampagne in Groesbeek voort, tegen hoofdklasser De Treffers op sportpark Zuid. Aanvang: 19.00 uur.

Opstelling NEC: Van Cuyk; Willemse (van Rossum), Mommertz, Selbach (Paymans), Visser; Aalbers, F. Janssen, Vievermans; Grim, Van de Pol (Berrie Arends), Hoekman (Hasselbach).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.