Teleurstellend voetbal van Nijmegenaren

Krappe zege van NEC tegen De Treffers: 2-3

De overwinning gisterenavond van NEC op de Groesbeekse hoofdklasser De Treffers was er één zonder glans. De wedstrijd, zonder echte hoogtepunten, twee teams die (weinig) goede momenten afwisselden met (veel) domme fouten en hard voetbal leverde een 2-3 eindstand op.

NEC was, tenminste in de tweede helft, wel de betere ploeg, maar heeft weinig reden tot tevredenheid. Het spel van de Nijmegenaren was over het geheel genomen te matig. Slechts af en toe liepen de combinaties vloeiend, slechts een enkele maal onstonden er kansen. Als excuus kan aangevoerd worden dat NEC het vanaf de 35-ste minuut zonder spits Bert van de Pol moest stellen. Van de Pol blesseerde zichzelf en werd ingewisseld voor Ronnie de Groot. Naar het zich laat aanzien valt de ernst van de blessure van Van de Pol mee.

Geblesseerd
Overigens mocht Frans Paymans een minuut of tien eerder al het trainingspak uittrekken, omdat Toon Willemse geblesseerd uitviel. Willemse heeft een scheurtje in het dijbeen, maar ook voor hem geldt dat de gevolgen niet verstrekkend zullen zijn.
NEC had vooral in de eerste helft moeite met De Treffers, dat in een sterk vernieuwd team aantrad. Niet eens onverdiend opende Frans Beekers in de 21-ste minuut de score voor de thuisclub. Via de binnenkant van de paal gaf hij doelman Hanssen het nakijken. Hanssen was kansloos op deze inzet, maar bewees later in de wedstrijd meerdere malen dat hij in vorm komt.

Ron de Groot vloert zijn tegenstander

In de dertigste minuut bepaalde Michel Mommertz (steeds beter spelend) de ruststand op 1-1. Vrijwel de gehele eerste helft bezat De Treffers een overwicht op het middenveld. Hier kwam pas verandering in, toen Ronnie de Groot in het veld kwam.
De inzet van de energieke Nijmegenaar zorgde ogenblikkelijk voor een Nijmeegs overwicht, maar tegelijkertijd werd Bert van de Pol gemist. Nu werden er wel ballen hoog voorgegeven, maar stond er niemand meer om het karwei af te maken.

Spektakel
Tijdens de rust werd Danny Hoekman vervangen door Rob Hasselbach. Even leek deze wissel voor spektakel voor het Groesbeekse doel te gaan zorgen. In de zesde minuut deed de dienstplichtige militair zijn naam van ‘pinchhitter? eer aan door knap te scoren (1-2).
De wedstrijd verzandde echter steeds meer en werd vooral steeds harder. Geen van beide ploegen liet zich overigens onbetuigd op het gebied van veel te harde tackles.

Mommertz bracht de score nog op 1-3 en Cillissen scoorde tegen, waardoor de eindstand op 2-3 kwam. De voor Willemse ingevallen Paymans maakte nog plaats voor Eric van Rossum en Anton Janssen verving Grim. De wedstrijd kon er echter niet mee gered worden.

Opstelling NEC: Hanssen, Willemse (Paymans-Van Rossum), Mommertz, Selbach, Visser, Aalbers, Vievermans, Frans Janssen, Grim (Anton Janssen) Van de Pol (De Groot), Hoekman (Hasselbach).