Tropisch begin voor NEC

Onder tropische omstandigheden is het overgrote deel van de NEC-selectiegroep gistermiddag op de bijvelden van het Goffertstadion begonnen met de voorbereiding op het voetbalseizoen 1983-1984.

In totaal beschikte trainer Pim van de Meent gisteren over dertien selectiespelers. Dat waren Henk Grim, Anton Janssen, Frans Janssen, Dick Mulderij, Toon Willemse, doelman Ben Klein-Goldewijk, John Vievermans, Albert Helsper, Wim van Zinnen, Ron de Groot, Carlos Aalbers, Sije Visser en Piet Hubers.

Nieuwelingen
Op het appèl ontbraken vanwege vakanties nog trainer Leo Beerendonk, en de spelers Percey Guerin en Peter Selbach, alsmede de nieuwelingen Frans Paymans en doelman Wim van Cuyk.

”Het heeft geen zin met dit weer duurlopen te houden. Je zweet al genoeg tussen de bossen waar de warmte blijft hangen”, aldus Pim van de Meent. Vandaar dat de groep ‘lichte kost’ kreeg voorgeschoteld. Soms een partijtje, dan de bal weer rustig naar elkaar toeschieten, en slechts sporadisch iets wat leek op een sprintje.

De meeste spelers van NEC zagen er na de vakantie goed gebruind uit. Wat betreft voerde Frans Janssen de lijst aan duidelijke hekkesluiter bleek Henk Grim met twee melkwitte benen. Pas aan het eind van deze week is de Nijmeegse selectiegroep voltallig.

Vanmiddag (dinsdag) hoopt men in de Goffert de middenvelder Raymond Lucas uit Curaçao te kunnen begroeten.

Volgende week koersen de spelers van NEC richting Finland voor een zevendaags trainingskamp. Op dinsdag 19 juli zal met het vliegtuig vanaf Schiphol koers worden gezet naar Helsinki. Nog diezelfde dag, ’s avonds om 18.00 uur, kruist men de degens met het elftal van Finnpa, in het Olympisch stadion aldaar. Woensdag 20 juli zal men in datzelfde stadion kunnen trainen.

Bij Porros
Donderdag 21 juli vertrekt men per bus naar het trainingskamp Eerikkilae Sport Institute nabij het plaatsje Porros. Nog diezelfde dag gaat het per bus naar Tampere (honderd kilometer verder) om de club Ilves te bestrijden. Vrijdag 22 juli, zaterdag 23 juli en zondag 24 Juli worden doorgebracht op het trainingskamp. Voor die zaterdag of zondag regelt de heer Kauppinen, de beheerder van het trainingskamp, nog een derde wedstrijd voor NEC.

Maandag 25 juli aanvaardt de NEC-groep van vermoedelijk 22 man (spelers plus begeleiding) vervolgens de thuisreis.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.