Opluchting overheerst in NEC kamp

Hoewel iedereen aanvankelijk gehoopt had op een echte topclub, waarbij FC Köln favoriet was, zien de meeste spelers toch goede mogelijkheden om ten koste van Brann Bergen een ronde verder te komen in de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars.
 
NEC-bestuurslid Henk van de Water: ”Dit is een schitterende loting. We kennen niet zoveel van het voetbal in Noorwegen, maar normaal gesproken zijn er toch kansen om de tweede ronde binnen te stappen. Een topper in de eerste ronde was leuk geweest, maar wel met alle risico’s vandien dat we er direct ook zouden uitvliegen. Nu kunnen we misschien nog een ronde meepakken en dan alsnog een echte topper loten."

Bij NEC gaat men vol optimisme het eerste Europacupavontuur tegemoet.

Verheugen
NEC-spitsspeler Henk Grim gaat een heel bijzonder seizoen tegemoet. De overgang van hoofdklasser De Treffers naar NEC ging aanvankelijk niet zo vlotjes, maar na een moeilijke periode ontwikkelde hij zich erg goed. Hij scoorde regelmatig, deinsde er niet voor terug om beslissende strafschoppen voor zijn rekening te nemen, maar kon uiteindelijk toch ook niet voorkomen dat NEC alsnog moest afdalen naar de eerste divisie. Maar als compensatie komend jaar Europacupvoetbal. ”En daar verheug ik me nu al enorm op," zegt Henk Grim. ”Brann Bergen zegt me niet zoveel, zoals ik van het hele Noorse voetbal weinig afweet. Maar er zijn volgens mij toch kansen. Natuurlijk had ik liever eerst in Noorwegen gespeeld."
 
Goede basis
”Dan hadden we daar mooi de kat uit de boom kunnen kijken om dan in de Goffert de zaak af te maken. Maar ja, nu we moeten thuis maar proberen een goede basis te leggen voor het behalen van de volgende ronde. Wat de publieke belangstelling betreft was het misschien beter geweest direct een grote club te hebben geloot, maar FC K�ln komen we dan wel in de finale tegen. Flauwekul natuurlijk, maar het zou voor NEC natuurlijk toch een goede zaak zijn in de race te blijven."
 
Tevreden
NEC’s vrije verdediger Dick Mulderij is ook uiterst tevreden met de uitslag van de loting. ”We moeten die klus tegen Brann Bergen kunnen klaren," is zijn mening. ”Misschien dat ons elftal over de gehele linie door het vertrek van Harrie Schellekens en Piet Wijnberg iets zwakker is geworden, maar dan nog moeten we die Nooren erop drukken."
 
Voorverkoop
De competitie en de strijd om de Europacup mogen dan nog wel ver weg zijn, vandaag wordt toch al gestart met de voorverkoop van de seizoenkaarten. Bij het VVV-kantoor in Nijmegen, alle bekende adressen in Nijmegen en omgeving en de Rabobanken (behalve die van Groesbeek), gaan de seizoenkaarten, inclusief de wedstrijden voor de Europacup, in de voorverkoop. ”En ik hoop dat we de grens van duizend kunnen overschrijden," aldus bestuurslid Henk van de Water. ”Dat zou een goede start zijn."
 
Onderhandeling
NEC kan ook best een financiële meevaller gebruiken. De club is met de gemeente in onderhandeling om de bestaande huurovereenkomst te wijzigen. Die gaat er vanuit dat de gemeente Nijmegen een bepaald percentage kan claimen van de recette, wanneer de thuiswedstrijden van NEC door meer dan 75.000 mensen worden bezocht. Henk van de Water: ”Het afgelopen seizoen hebben we 97.000 toeschouwers gehad, de beker wedstrijden niet meegerekend. Dat betekent in feite dat we gestraft worden voor het feit dat we meer bezoekers hebben getrokken. We willen nu met de gemeente tot een vaste huurprijs komen. We hebben die zaak aangekaart en wachten nu op antwoord."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.