Lucas de aanwinst voor NEC ?

Er zijn nog jongens, die zich op goed geluk aanmelden bij een profdub. NEC kan daar over meepraten zo stapte het vorig seizoen de Amerikaan David Kitzmiller de Goffert binnen en gisteren dan de 23-jarige Raymond Lucas uit Curaçao.

Kitamiller vond uiteindelijk een stekkie in het tweede keurkorps onder trainer Leo Beerendonk. Lucas op zijn beurt wil niets liever dan een plaats in de hoofdmacht. NEC-trainer Pim van de Meent zal vanmiddag de avontuurlijke Lucas aan een trainingstest onderwerpen. Wellicht zit er voor de donkere eiland-bewoner een contract in, en kan hij volgende week onmiddellijk mee naar Finland voor het trainingskamp bij Helsinki.

Technisch
Zover is het -nog- niet. Misschien is deze Lucas wel de man Waarop Van de Meent en heel NEC zit te wachten: een technische speler, die op het middenveld de lijnen uitstippelt, een balletje bij zich kan houden, en de spitsen loepzuiver kan bedienen.

Raymond Lucas lijkt zo op het eerste gezicht veel in zijn mars te hebben, maar het is de vraag of hij zich kan handhaven in het Nederlandse voetbal, waar vooral in de eerste divisie hard gevochten wordt voor de punten.

Aanvoerder
Lucas, die op school de Nederlandse taal kreeg onderwezen: ”Ik ben aanvoerder van het nationale elftal van Curacao. Vanaf m’n vijftiende zit ik al bij die selectie. Als twaalfjarige begon ik met voetballen. In de competitie op Curaçao speel ik bij Jong Holland. Die competitie loopt van maart tot november. In totaal maken acht clubs deel uit van de eredivisie. Die spelen dan in één competitie in drie ronden tegen elkaar. Na één ronde bezet Jong Holland momenteel de derde plaats.”

Waarom naar Nederland, waarom naar NEC? Lucas weer: ”Mijn broer Edsel woont al vier Jaar hier in Nijmegen, Ik kreeg o.a. een aanbieding uit Peru, maar ja, wat moet ik in m’n eentje in zo’n groot land? Ik ken daar geen mens. In Nijmegen kan ik tenminste terugvallen op mijn broer.”

Raffinaarderij
De ouders van Lucas zijn geboren en getogen inwoners van Curaçao. Lucas heeft in totaal vijf zussen en drie broers, Ook de 19 jarige broer Herbert Lucas speelt onder de kleuren van Jong Holland. Raymond Lucas is op Curacao semi-prof en werkt daar bij Shell op een raffinaderij als planmechanicer. Mochten NEC en Lucas elkaar vinden, dan hoopt Lucas hier een cursus op het gebied, Van machinebouw te gaan volgen. Broer Edsel houdt zich in Nijmegen niet met voetbal bezig. ”Ik speel wel honkbal bij Nisc.” aldus Edsel Lucas.

Hoe sterk of hoe goed is Lucas, wat zijn precies zijn capaciteiten? ”In de Nederlandse winterstop speelden wij met het nationale team vorig jaar tegen Ajax met Cruijff en Vanenburg. Curaçoa won die wedstrijd met 2-0. Een jaar eerder versloegen wij nog Feyenoord met 5-1″, laat Raymond Lucas desgevraagd weten, ”ik kan zowel met het linker als met het rechterbeen schieten. Per Competitie van 21 wedstrijden scoor ik zo’n acht keer.” het woord is nu aan de technische leiding van NEC. Lucas krijgt dan binnenkort ‘ja’ of ‘nee’ te horen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.